Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1
31 mrt Heren 1
24 mrt Heren 1
17 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Mark Lemm
Boris Franken
Anna van den Boogaard

Heren 1 - HC Helmond H1: 0 - 0

Gespeeld op: 4-11-2018

Wedstrijdverslag Xenios – Helmond. 

Gekwalificeerd als 'de topper in poule A' door hockey.nl. Het affiche Xenios – Helmond beloofde van tevoren een bijzonder schaakspel te worden tussen de verassende nummer 2 en 1 uit poule van de OVK. Een van de meest scorende ploegen tegen de minst gepasseerde defensie. Een bij vlagen frivool hockeyende ploeg tegen een goed georganiseerde all round sterke ploeg. Achteraf zou 'een spannend schaakspel' de perfecte bewoording worden voor deze clash in de bovenste regionen van de competitie. 

Na de knappe winst op toenmalig nummer 2 Leonidas was het verschil tussen Xenios en Helmond nog maar 1 punt in het voordeel van Helmond, maar met achtervolgers als Victoria, Naarden en Leiden op 1 of 2 punten achterstand kon verliezen zomaar betekenen dat de ranglijst er een stuk minder leuk uit zou komen te zien. 

Een samenvatting met hoogtepunten schrijven blijkt moeilijk als ik terugdenk op de wedstrijd. Veel echte hoogtepunten waren schaars. Beide ploegen stonden defensief sterk en gaven weinig weg. Xenios begon het sterkst en kreeg aan het begin van de wedstrijd vrij kort achter elkaar 3 strafcorners. De buitenkansjes werden niet benut. Aan de andere kant kwam Helmond af en toe in de buurt van de cirkel maar ook de kleine mogelijkheden en een enkele corner werden niet verzilverd. De wedstrijd zou zich ontpoppen tot een duel op het middenveld. Beide ploegen speelden geduldig en zochten naar openingen in de press van de ander. 

Na rust hetzelfde spelbeeld. We bleven ons eigen spel spelen zoekend naar een opening. We hadden het veldoverwicht, domineerden aan de bal en bleven geduldig. Dieper in de tweede helft bleven we aandringen op de goal van Helmond, wat resulteerden in kleine mogelijkheden en corners. Echt uitgespeelde veldkansen bleven aan beide kanten weg. De corner gaf ons, zoals in voorgaande weken, deze wedstrijd geen verlossing. We hadden het geluk niet aan onze zijde en geen een van de 8 corners werd omgezet in een goal. 

De geschiedenis van de sport leert ons dat de wetten in de sport kei- en keihard kunnen zijn. Want als je hem aan de ene kant niet maakt kun je er vergif op innemen dat hij aan de andere kant wel valt. En zo moesten na het laatste fluitsignaal nog even flink billenknijpen toen Helmond met een 0-0 stand een uitspeelcorner kreeg. De corner werd goed verdedigd en verdween over de achterlijn waardoor we opgelucht konden ademhalen. 

Al met al toch een teleurgesteld gevoel na het doelpuntloze gelijkspel in deze topper. De mogelijkheden en het overwicht waren er alleen we vergaten onszelf te belonen voor het goede spel. 
Door de puntendeling bovenin kruipt de competitie nog dichter bij elkaar en is het gat naar de koppositie slechts 1 punt, maar het gat naar een directe degradatieplaats ook nog maar een paar puntjes. Zondag moet dus simpelweg gewoon gewonnen worden in Breda om kans te blijven maken op de titel 'Herbstmeister'. 

We hebben uw support hard nodig en zien u graag weer langs de lijn! 

Xenios H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1