Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Bas Braaksma
Inge Leijtens
Guusje 't Hart
Daan Eijmans

Heren 1 - R.H.V. Leonidas H1: 4 - 2

Gespeeld op: 28-10-2018

Wedstrijdverslag Xenios – Leonidas. 

Na het debacle van afgelopen week in Nijmegen stonden we voor een aantal zeer belangrijke weken. Twee zondagen achter elkaar thuis tegen eerst runner up Leonidas uit Rotterdam en daarna koploper Helmond uit de gelijknamige stad in Brabant. Door de concurrentie ook misstappen maakten vorige week stonden we nog steeds op de vierde plaats wat betekend dat we met een beetje geluk en 2 winstpartijen volgende week gewoon aan kop kunnen gaan in de Overgangsklasse A. 

Eerst maar eens afrekenen met Leonidas. Saillant detail was dat op hetzelfde moment, niet ver van de velden van Xenios, de klassieker Ajax-Feyenoord werd afgewerkt in de Johan Cruyff Arena. En toeval of niet, maar ook wij hadden als Amsterdammers in de voorbereiding naar het seizoen als doelstelling uitgesproken dat er hele seizoen geen punten mee gaan naar, of verloren mogen worden in Rotterdam. 

De nog herstellende Van Rees werd net als tegen Union vervangen door routinier Van Steijn 

We begonnen wederom fel aan de wedstrijd. Het tempo lag hoog en er werd meteen sterk gecombineerd en verdedigd. Na 7 minuten was het alweer raak. Scheen ging met een knappe actie de cirkel door en haalde met zijn backhand uit in de korte hoek. Via de klomp van de keeper, die er niet goed uit zag, belandde de bal in het net. Het antwoord van Leonidas liet echter niet lang op zich wachten. Een te makkelijk weggegeven strafcorner werd in eerste instantie niet gestopt maar kwam via twee schijven opnieuw terecht bij de aangever, wiens harde voorzet voor de goal werd in getipt. Gelukkig raakte we er niet van in de war. Het spel bleef verzocht en niet veel later kwamen we opnieuw op voorsprong. Een snel genomen lange corner van aanvoerder Kuijt kwam bij De Graaff die Van Steijn bediende in de cirkel. Van Steijn haalde uit met de hoge backhand en het gekraakte schot werd attent opgepikt door Weijde, die bewees ijskoud te zijn voor de goal: 2-1. Lange tijd leek er daarna geen vuiltje aan de lucht en werd Leonidas niet of nauwelijks echt gevaarlijk. Een moment van chaos en misverstanden achterin betekende echter tot dat we met 2-2 gingen rusten. Onduidelijkheid over de plaats van de te nemen vrije slag voor Leonidas zorgde ervoor dat de organisatie bij ons niet goed stond waardoor de cirkel makkelijk kon worden betreden door Leonidas. Een ogenschijnlijk slechte aanname en mislukt schot belandde toch met enig fortuin achter keeper Van den Berg in de goal. 

Na rust hetzelfde beeld. Wij waren de ploeg die het spel probeerde te maken en het meest gevaarlijk werden. Daarnaast hadden we de organisatie grotendeels goed op orde. Het leverde een paar kansen en mogelijkheden op maar de verlossende treffer bleef uit. Dit kwam mede doordat we tijdens de wedstrijd Oosterwaal (gespleten wenkbrauw) en Weijde (bal op de enkel) verloren aan blessures en onder meer middenvelders De Graaff, Van Steijn en Kuijt ook voorin geposteerd werden. De laatste tien minuten werd het slotoffensief ingezet en met groot succes. Na 64 minuten was het eindelijk raak en van wie anders dan de stick van Hoogendam, die de zeer verdiende 3-2 op de plank pushte. Drie minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door gelegenheidsspits Van Steijn. Niet veel later was de eerste overwinning in de vier zware laatste wedstrijden voor de winterstop een feit. 

Met de overwinning namen we de tweede positie op de ranglijst over van Leonidas. Zondag wacht, opnieuw op eigen veld, koploper Helmond. De aanvoerder van de ranglijst kwakkelt na twee weken op rij puntverlies te hebben geleden tegen laag geklasseerde teams en het is voor ons zaak dat we optimaal profiteren van vormgebrek bij Helmond. Het beloofd een spektakelstuk te worden aan de ringvaart. Zorg dat je het niet mist! 

Eens te meer onze dank voor de wekelijkse support, en we zien u graag weer langs de lijn.

Xenios H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1