Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1
31 mrt Heren 1
24 mrt Heren 1
17 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Anna van den Boogaard
Mark Lemm
Boris Franken

Heren 1 - Hattemse M.H.C. H1: 3 - 3

Gespeeld op: 14-10-2018

Wedstrijdverslag Xenios – Hattem 14 oktober 2018

Na de eerste vijf wedstrijden overgangsklasse vonden we onszelf verrassend genoeg terug op de tweede plaats van de ranglijst. Alhoewel, verrassend? Toch misschien niet helemaal, want tot nu toe waren alle overwinningen gewoon steady en verdient en keken we toch teleurstellend terug op de potjes waarin we punten verloren. De invoerde veranderingen in het competitiesysteem van de KNHB hebben er naar alle waarschijnlijkheid niet voor gezorgd dat de verschillen tussen de verschillende competities kleiner worden, zoals beoogd, maar wel dat de competities onder de Hoofdklasse weer volledig open liggen. Zo blijkt als je naar de ranglijst kijkt in onze poule. 

Deze week kwam Hattem op bezoek. De ploeg bungelt het eerste kwart van de competitie in de middenmotor en staat bekend als een jonge, talentvolle en technische ploeg. Bij voorbaat waren we gewaarschuwd. 

Zoals al vaker in deze reeks verslagen besproken lijkt het erop dat we een patent hebben op de vroege openingsgoal. Zo ook deze wedstrijd. Nadat het juist Hattem was dat de eerste vijf minuten de bal had en gevaarlijk werd rondom de cirkel was het bij onze eerste aanval meteen raak. Een fraai opgezette aanval belandde in de 23 bij Scheen die een zet in zijn rug kreeg en een corner verdiende. Corner een werd corner twee, en de rebound van corner twee werd attent afgerond door De Graaff, die in wedstrijd 6 ook eindelijk mocht gaan beginnen met turven. Na de vroege voorsprong voor de thuisploeg ontpopte de wedstrijd zich tot een strijd op het middelveld. De handige middenvelder van Hattem waren veelvuldig op zoek naar de individuele actie terwijl wij probeerden het ritme en het passtempo hoog te houden. Het resulteerde in kansen en corners aan beide kanten en een uiterst vermakelijke eerste helft. Een ongelukkige shoot in de Amsterdamse cirkel was een cadeautje dat door Hattem gretig werd uitgepakt. Vanaf kopcirkel werd onberispelijk raak gepust waardoor we met 1-1 gingen rusten. 

Na rust schoten we opnieuw uit de startblokken. Het passtempo werd opgevoerd en we drongen aan op de cirkel van Hattem. Het resulteerde in kansen en corners. Hoogendam bewees eens te meer zijn waarde door vanaf kopcirkel genadeloos raak te pushen en ons opnieuw de voorsprong te geven. Vanaf dat moment hielden we de overhand en ging op zoek naar de verlossende 3-1. het veldspel was bij vlagen dominant en verzorgt maar we bleken niet scherp genoeg in de eindfase. In het laatste kwartier lieten we Hattem terug in de wedstrijd komen. Opnieuw een knullige stopfout in de eigen cirkel werd ijskoud afgestraft door Hattem en tot overmaat van ramp viel uit een uitbraak op een ongelukkige manier ook nog de 2-3. De laatste paar minuten werden alle zeilen bijgezet en veroverde we nog een corner. Met nog een minuut op de klok wist opnieuw Hoogendam de stand gelijk te trekken waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3. 

Al met al heerste toch vooral teleurstelling in de kleedkamer. Het goede veldspel had in de tweede helft beloont moeten worden met meer goals en daarmee de genadeslag voor Hattem. In plaats daarvan lieten we de bezoekers terug in de wedstrijd komen en gaven we alle goals op een verschrikkelijk goedkope manier weg. Het puntverlies komt voor onze eigen rekening. 

Volgende week reizen we af naar het oosten van het land waar de zware uitwedstrijd bij Union wacht in Nijmegen. Een lange rit en we zullen er alles aan doen om koste wat het kost de 3 punten mee terug te nemen naar huis. We zijn dankbaar voor de support en zien u graag weer terug langs te lijn! 

Xenios H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1