Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Myrthe Dollé
Ceyda Isik
Julia Sinot
Matthijs Teffer
Max Oosterwaal

D.H.C. Hudito H1 - Heren 1: 1 - 5

Gespeeld op: 7-10-2018

Wedstrijdverslag HUDITO – Xenios van 7 oktober 2018. 

HUDITO. Houdt Uw Doel In 'T Oog. Naar eigen zeggen toch wel een van de meer bijzondere afkortingen die ik in tijden gehoord heb. Dit soort afkortingen zijn toch wel een merkwaardig fenomeen in de Nederlandse sportwereld en ik ben er ook wel van overtuigd dat dit een echt Hollandse manier is van het verzinnen van clubnamen. Zelf kom ik van FIT uit Amsterdam Noord wat staat voor 'Ferme Inspanning Triomfeert' en mijn favoriet uit het voetbal is toch ongetwijfeld wel 'Het Begon Op Klompen', ofwel: HBOK, hoewel 'Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen', ook wel bekend als WV-HEDW uit de Watergraafsmeer een eervolle vermelding verdiend op de tweede plaats. 

Dat de jongens van HUDITO hun doel in het oog hadden mocht duidelijk zijn. De ploeg uit Delft stond met een punt op de laatste plaats en snakte naar resultaat. Evenals in de voorbereiding naar de wedstrijd tegen Gooische speelde mee dat we deze jongens in de voorbereiding al getroffen hadden en ons moesten instellen op een ander HUDITO. 

Het lijkt er dit prille seizoen op dat we een patent hebben op het maken van vroege openingsgoals. De wervelwind die Xenios heet schoot weer uit de startblokken en binnen de minuut had aanvoerder Kuijt al een strafcorner weten te versieren. Op de eerste twee pogingen vanaf kopcirkel van Hoogendam had de goalie nog een antwoord paraat maar drie maal was ook vandaag zoals het hoort gewoon scheepsrecht. Hij mocht vissen en wij konden juichen. 1-0. Hoe makkelijk de openingstreffer viel, des te moeilijker hadden we het daarna. HUDITO leek verre van een verslagen ploeg en speelde met een verassend en indrukwekkend optimisme. De ploeg uit Delft was vastberaden ons bij hun goal weg te houden. Er werd energiek vooruit verdedigd en we hadden simpelweg moeite met het vinden van ons ritme onder hun hoge druk. We bleven echter geduldig zoeken naar de vrije man. Het resulteerde af en toe in kleine mogelijkheden en corners maar echt gevaarlijk werden we niet. HUDITO gelukkig ook niet door een prima opgezette organisatie aan Amsterdamse kant. Vlak voor rust eindelijk weer een beetje leven in de tent. Hoogendam mocht opnieuw vanaf kopcirkel aanleggen. De rebound kwam terecht bij Scheen, die beheerst afrondde. Een comfortabele 0-2 bij rust. 

In de rust werd een nieuw plan van aanpak gemaakt waarop de zwaktes van de hoge druk van HUDITO blootgelegd konden worden. Vanaf minuut een was het duidelijk dat het plan werkte. Fraaie diagonale hoge ballen van Hoogendam en Brouwer in de ruimtes achter de press konden door Hendriks en Op 't Veld worden opgepikt waarna er zeeën van ruimte op het middenveld lagen. Het resulteerde binnen vijf minuten in een veldgoal en een rake corner, van respectievelijk Braaksma en Hoogendam. Wedstrijd gespeeld. HUDITO voerde het tempo op maar had moeite met de omschakeling doordat we er counterend gevaarlijk uit bleven komen. Tegelijkertijd bleven de echt grote kansen voor de thuisploeg uit. 10 minuten voor tijd viel dan alsnog na een discutabel moment de 1-4 voor de ploeg uit Delft maar verdere kansen bleven uit. Aan de andere kant liet ons antwoord niet lang op zich wachten. Een uitbraak belandde via Brouwer bij Kuijt in de cirkel, die uithaalde of voorgaf (we zullen het nooit weten) waarna het voor Oosterwaal een koud kunstje was om voor leeg goal het net te vinden. 

Al met al een lastige wedstrijd, wat de 1-5 uit-overwinning des te fijner maakt. Overwinning drie op een rij inmiddels, en we zijn de smaak nog niet zat. 

Aankomende zondag treden we thuis aan tegen Hattem. Het beloofd weer de moeite waard te worden zondag, want de wedstrijden van D1 en H1 worden opgevolgd door een onvervalst Xenios TD, georganiseerd door D1!! 

Kom! En 'MAKE TD GREAT AGAIN' !! 

XENIOS H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1