Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Inge Leijtens
Guusje 't Hart
Daan Eijmans
Bas Braaksma

Heren 1 - Gooische Hockey Club H1: 4 - 2

Gespeeld op: 30-9-2018

Wedstrijdverslag Xenios – Gooische 30 september.

Opnieuw was daar zo'n heerlijke summary setback afgelopen weekend. Korte broek en planga op op de fiets naar de club. Ja? Wordt het zo'n dag?- dacht ik bij mezelf. Alle voortekenen wezen op een fijne nazomerdag die alleen maar verpest kon worden doordat Gooische op de een of andere manier punten van ons zouden afsnoepen. Nadat vorige week de eerste (uit)overwinning ooit van Xenios in de Overgangsklasse werd geboekt aan ons de klus ook de eerste punten thuis over de streep te trekken. In de voorbereiding werd Gooische nog in Bussum met flinke cijfers afgedroogd, maar we wisten dat we vandaag een andere ploeg tegenover ons zouden hebben, en dat we de punten niet cadeau zouden krijgen. 

Dat bleek vanaf de eerste minuten. Gooische speelde een ander systeem dan in de voorbereiding en het was soms even zoeken naar de juiste posities in de press. Ons antwoord kwam snel. De verassend sterke serie van 'snelle openingsgoals' werd doorgetrokken door aanvoerder Kuijt, die na ruim 5 minuten een gaatje tussen de benen van de Gooische sluitpost wist te vinden. Een paar kleine kansje en corners later vond Hoogendam vanaf kopcirkel de Gooische doelman op zijn weg, waarna Oosterwaal attent kon afwerken. Zo konden we na pakweg een kwartier spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong leunen. Letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht, zo leek het, maar toch kwam de klad erin in het tweede deel van de eerste helft. Slordig verdedigend en opbouwend hockey zorgde voor kansjes en corners voor Gooische. Een van de corners belandde op de voeten van de Amsterdamse lijnstop, waardoor de bezoekers vanaf de stip mochten aanleggen. Er werd onberispelijk raak gepusht. Niet veel later mocht Gooische na een discutabel moment opnieuw aanleggen vanaf de kopcirkel. Aanmerking op het betreffende moment bij de wedstrijdleiding werden in niet meer dan een minuut tijd bestraft met groene kaarten voor zowel Beekman als Kuijt, waardoor we opeens met 9 tegen 11 stonden te hockeyen. Tot overmaat van ramp trof de strafcorner doel, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. 

Twee goals en twee kaarten waren er voor nodig om ons wakker te schudden, maar toen we wakker werden toonden we veerkracht. Het onderdal verdedigde sterk en toen we weer met gelijke aantallen speelden konden we weer naar voren drukken, wat vlak voor rust resulteerde in een corner, die door Hoogendam vakkundig werd verzilverd. 

De tweede helft bleek een chaotisch geheel dat meer op tennis leek dan op hockey. Gooische ging voor de gelijkmaker met vooral veel gepingel en veel harde klappen die op goed geluk de cirkel in verdwenen. Corners en kansjes kwamen er uit voort. Aan de andere kant kregen wij gedurende de tweede helft nog zeker een handvol 100% kansen. De beslissing kwam pas 5 minuten voor tijd. Een voorzet vanaf links kwam bij Kuijt in de cirkel die knap controleerde en al duikend langs de uitkomende doelman probeerde te flatsen. Via de keeper kwam de bal terecht bij Scheen, die zichzelf vrijspeelde en de bal langs de keeper werkte voor de verlossende 4-2. 

Na de eerste uitoverwinning vorige week kon nu ook de eerste thuisoverwinning worden bijgeschreven en stegen we naar een verdienstelijke 4e plaats. 

Na de wedstrijd kon in de herfstzon genoten worden van een biertje en werd nog even stilgestaan bij het vertrek van Xenios-legende Niels van Steijn, en zijn bijzondere bijdrage aan het eerste team van de club, gedurende 10 mooie jaren. Hij zal gemist worden. 

Volgende week wacht in Delft Hudito. De hekkensluiter van de competitie snakt naar punten en zal gebrand zijn op resultaat. We zien u graag weer langs de lijn! 

Xenios H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Venlose Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1