Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Julia Sinot
Myrthe Dollé
Ceyda Isik
Max Oosterwaal
Matthijs Teffer

Venlose Hockey Club H1 - Heren 1: 2 - 4

Gespeeld op: 23-9-2018

Wedstrijdverslag Venlo – Xenios van 23 september 2018.

Op de koudste 23 september in jaren, op een verzameltijd die ik sinds de E'tjes niet heb meegemaakt, kwam de ploeg samen op de club. Het was een grijze dag. Op de gezichten van de spelers was slaap, vermoeidheid en ook een beetje nervositeit te lezen: het zal toch niet dat we op deze godvergeten dag naar Venlo moeten om zonder punten weer naar huis te rijden??

Het was een gedachte die bij veel jongens al de hele week door het hoofd spookte. Na 2 wedstrijden met weliswaar goed spel en veel positieve dingen stond de teller toch echt nog maar op 1 punt en er moest simpelweg gewonnen worden. Daar kwam uiteraard bij dat je liever niet voor jan met de korte achternaam naar Venlo rijdt op je zondagochtend. Daarmee meteen een enorme pluim voor alle chauffeurs en supporters die samen met ons de tocht naar het verre zuiden wilden maken. Hulde! Het heeft ons erdoorheen gesleept.

Aangekomen op Venlo bleek dat de omstandigheden verre van ideaal waren. De aanhoudende regen gedurende de hele morgen had van het veld een langzame stroeve mat gemaakt waarop het bij voorbaat lastig zou worden scherp en snel combinatiehockey te spelen zoals we dat zo graag doen. Scherpte gewenst dus! De briljante geflatste crossbal over de hele moest dus misschien maar even voor volgende week bewaard worden. In de eerste minuten werd duidelijk dat het geen wedstrijd voor combinaties via het middenveld zou gaan worden. Beide ploegen pasten zich aan aan de omstandigheden en probeerden vol in te spelen op de fouten van de tegenstander. Door goede druk pakten we in de openingsfase een aantal ballen af bij de backs en middenvelders van Venlo en konden zo gevaarlijk worden. Een openingstreffer bleef uit. Lang liet hij echter niet op zich wachten. Na pakweg een kwartier spelen kwam de bal via De Graaff, die de tip 'liftpassjes geven omwille van het natte veld' iets te letterlijk nam, op heuphoogte terecht bij Van Rees. De aanvaller van Xenios kan de bal ternauwernood controleren en begon vanaf de linkerflank aan een solo. Hij passeerde op de achterlijn 2 spelers van Venlo, sneed naar binnen en pushte de bal langs de uitglijdende keeper. Of zijn inzet daadwerkelijk binnen de palen was geweest zullen we nooit weten. Feit is wel dat de bal uiteindelijk via een verdedigende stick in de goal belandde voor 0-1.

Lang konden we echter niet genieten van de voorsprong want een paar luttele minuten later stond de gelijkmaker alweer op het bord. Onoplettendheid in de Amsterdamse defensie werd genadeloos afgestraft met een klassieke frommelgoal. Maar ook onder erbarmelijke omstandigheden toonden we veerkracht. Via opnieuw van Rees en De Graaff kwam de bal in de cirkel bij Oosterwaal terecht die wegdraaide en door versnelde. Zijn schot werd half gekraakt maar doordat Braaksma slim het zich van de keeper verminderde gleed de Venlose sluitpost over de bal heen. Met 1-2 gingen we thee drinken.

Zoals al vaker dit seizoen begonnen we goed aan de wedstrijd, maar nu begonnen we ook aan de tweede helft sterker dan normaal. Er werd vanuit controle gehockeyd en Venlo werd niet of nauwelijks gevaarlijk. Na een minuut of 10 werd de wedstrijd binnen een tijdsbestek van 2 minuten in het slot gegooid. Oosterwaal liep zijn press perfect aan op linksvoor en veroverde de bal. Hij versnelde naar binnen en speelde links in de cirkel Weijde aan. Weijde dreigde voor het schot maar hield toch in en liep beheerst om de uitgegleden keeper heen om de bal vervolgens panklaar te leggen voor de goal. Oosterwaal completeerde het een-tweetje door enkel zijn stick op de goede plek te leggen. 1-3. Vanaf de afslag werd meteen doorgejaagd op de Venlose defensie. Het resulteerde in een interceptie van van Oosterom. Via Van Rees kwam de bal bij aanvoerder Kuijt die met een knappe actie de cirkel in versnelde en voorgaf. Een handig overstapje van Braaksma betekende voor Weijde alle tijd en vrijheid om beheerst af te ronden. 1-4.

Venlo wist in de slotfase na een corner nog de 2-4 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, mede door erg sterk keeperswerk van de uitblinkende Van den Berg in de Amsterdamse goal. 
Een historische overwinning, namelijk de eerste ooit van Xenios in de Overgangsklasse. Een prestatie waar we trots op zijn en blij mee zijn, en die tevens naar meer smaakt!

Vanavond richten we ons op de Gold Cup ontmoeting met Voordaan en zondag wacht de clash met Gooische. Beide wedstrijden vinden plaatst aan het thuisfront. Nogmaals dank voor de ongekende support en we zien jullie graag weer langs de lijn!

Xenios H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
LOHC H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1
Hockey Club Naarden H1
Venlose Hockey Club H1
Gooische Hockey Club H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1