Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

25 nov Dames 1
4 nov Dames 1
4 nov Heren 1
3 nov Meisjes A1
28 okt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Max Wirtz
Silvester Draaijer
Elize Edens

LOHC H1 - Heren 1: 1 - 1

Gespeeld op: 9-9-2018

Wedstrijdverslag LOHC – Xenios 

9 september 2018 stond bij ons en ongetwijfeld veel Xenioten in de agenda omcirkeld: een speciale dag voor de club en voor ons als H1. Na de promotie van vorig seizoen uit de 1e klasse stond afgelopen zondag dan eindelijk de allereerste wedstrijd van Xenios in de overgangsklasse op het programma. Na ruim een maand voorbereiden, hard trainen en een succesvol teamweekend mochten laten zijn wat we waard zijn op het volgende niveau. Tegenstander LOHC was in de voorbereiding op eigen veld al met 3-0 verslagen een aantal weken terug, wat ons vertrouwen gaf, maar tegelijkertijd geen enkele garantie op een goed resultaat. Want als iets gegeven is over het aankomende seizoen is het wel dat er gevochten zal moeten worden voor ieder punt. 

Met die gedachte in ons achterhoofd vlogen we uit de startblokken. Een enigszins mislukte hoge bal van LOHC, direct na de afslag, belandde in de stick van de Graaff, die controleerde en breed legde op van Oosterom. Van Oosterom verplaatste de bal richting Scheen op de rechterflank die met een knappe actie naar binnen sneedt en een corner versierde. Met nog geen minuut op de klok mochten we aanleggen van de kop. De gemaakte vlieguren van het cornerteam betaalden zich direct uit, want na een perfecte aangeef en stop mikte de jonge Hoogendam de bal feilloos links op de plank. Een droomstart. Lang konden we er echter niet van genieten, want LOHC, dat praktisch de bal nog niet gehad had, had meteen een antwoord klaarliggen. Een rush over de linkerflank werd matig verdedigd door Xenios waarna ook Leiden nog geen minuut later voor het eerst mocht aanleggen vanaf de kop. Zonder succes gelukkig waardoor de voorsprong intact bleef. 

Vanaf dat moment begonnen we ons eigen spel te spelen. We probeerden te domineren en buitenom, via balverplaatsingen de cirkel binnen te komen. Zeker een handvol keren kwamen we, zoals uit het boekje, via een goeie verlegging via de achterlijn de cirkel binnen. De keeper van Leiden bleek goed geslapen te hebben en zat er telkens attent bij. We hielpen de kansen om zeep en ook een 2e en 3e corner van Hoogendam en Beekman werden gekeerd door de Leidse sluitpost. Ietwat teleurgesteld, maar hoopvol, gingen we rusten met een 0-1 voorsprong. 

Na rust kantelde het wedstrijdbeeld met 180 graden. Waar we de eerste 10 a 15 minuten nog controle hadden over de wedstrijd en kansen op de 0-2 kregen, gaven we daarna het initiatief uit handen. Leiden voerde de druk op en we hadden moeite om ons eigen spel te blijven spelen. Door veel fouten in de opbouw speelde we de tegenstander in de kaart. Het resulteerde in de gelijkmaker uit een corner na ongeveer een uur spelen. Leiden rook bloed en voerde nogmaals de druk op. Door 2 makkelijk gegeven groene kaarten werden we met de rug tegen de muur gezet en kwamen we niet meer goed tot hockeyen. Het resulteerde in een hectische laatste 10 minuten waarin LOHC nog meerdere keren vanaf de kopcirkel mocht aanleggen. Door sterk uitloop- en keeperswerk van het verdedigende cornerteam werden de corners niet tot doelpunten verzilverd. 

In de laatste minuut van de wedstrijd leken we alsnog met de winst aan de haal te kunnen gaan. Op 't Veld dribbelde al liftend met de bal de cirkel in waarna hij flink op de stick werd gehakt door een Leidse verdediger: onmiskenbaar een strafcorner, misschien wel meer. De scheidsrechters beoordeelden de actie tot ongeloof van Xenios als stick afhouden waarna het laatste fluitsignaal klonk. 

Een dubbelzijdig gevoel na onze eerste minuten in de overgangsklasse. We kwamen goed weg in het laatste kwartier maar over de hele wedstrijd gezien zat er meer in maar al met al is een gelijkspel een goede weerspiegeling van het wedstrijdbeeld. De kop is eraf en het lijkt erop dat elke week finales gaan worden in deze nieuwe competitie. 

Aankomende zondag treffen wij op 'Super Sunday' op Xenios een oude bekende. Naarden, de ploeg die ons vorig jaar aftroefde in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse, komt op bezoek. Het beloofd zoals altijd een zinderende wedstrijd te worden. 

We zien jullie graag allemaal weer langs de lijn! 

Xenios H1.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Venlo H1
Gooische Hockey Club H1
D.H.C. Hudito H1
Hattemse M.H.C. H1
Union H1
R.H.V. Leonidas H1
HC Helmond H1