Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Meisjes A1
9 sep Veteranen LA
9 sep Heren 1
2 sep Dames 1
25 aug Meisjes A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Charlie Bakels
Sharon Singh
Paul Boom
Ties van Zutphen
Timo Haaker

Schaerweijde MA1 - Meisjes A1

Gespeeld op: 25-8-2018

Haantjes worden ingewisseld voor hennen

 

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Nieuwe teams, nieuwe hockeygear en nog net geen nieuw complex. Puberale haantjes hebben plaatsgemaakt voor evenwichtige jonge hennen. Niet in de laatste plaats omdat de haantjes zich hebben omgedoopt tot ‘Xinna JA1’. U, als trouwe lezer, begrijpt vast dat taalvernietiging van zulk een afmeting uw auteur heeft doen besluiten de hoop op te geven aangaande deze generatie idioombarbaren.

Ook voor uw auteur is dus het een en ander veranderd. Zo zullen dit seizoen XD1 en XMA1 in de spotlights staan door scherp beschouwd te worden met een – veelal wekelijks – relaas. De oefencampagnes komen deze week tot een eind. Een kleine maand zijn beide vaandelteams opgeladen voor aanstaand weekend. Dan wordt eindelijk weer om de knikkers gespeeld.

XD1, een team dat sinds mensenheugenis in dezelfde samenstelling speelt, doet dat dit seizoen weer. Gelouterde Xenioten worden vergezeld door net iets minder gelouterde. Enige nieuwkomer in het kippenhok is Hoedemaker, die in tegenstelling tot het berustende metier in de hoedanigheid van haar achternaam, juist een baldadige Brabantse belhamel blijkt te zijn. Ze werd zo snel in de harten gesloten dat iedereen haar nu al (een) Mattie noemt.

Oefenpotten werden afgewerkt tegen hennen van Naarden, Strawberries, Spandersbosch en de haantjes van Waddinxveen. U denkt vast, waarom spelen de hennen in ’s hemelsnaam een wedstrijd tegen haantjes van Waddinxveen. Ook de hennen en hun gehaande c.q. reptielende begeleiders vragen zich dat nog steeds af, maar alle oefenwedstrijden werden met een redelijk tot goed gevoel afgesloten. ‘Grillig’ is een woord dat misschien wel goed past bij het niveau tot nog toe. De gezelligheid echter, kent vanaf begin augustus een constant hoog niveau. Ook wel belangrijk in een damesteam.

Bij een meisjesteam is een gezonde portie gezelligheid ook van groot belang. Alleen schuilt er in een hok met jongere hennen wat meer onrust. Eén jong en één wat ouder berustend haantje kan dan weleens voor evenwicht zorgen. Tevens zorgt de beperkte hoeveelheid spel- en stijlfouten in de groepschat ervoor dat er geconcentreerd kan worden op hockey. Dat is dan ook gebeurd de afgelopen maand, met als spektakelstuk het Valkentoernooi op Schaerweijde. Daar kan menig toernooiorganisator nog een puntje aan zuigen.

Enige keerzijde vormt het fysieke ongemak bij sommige jonge hennen. Zo is keeper Van Kerkwijk (niet te verwarren met de KvK) in de kippenren van Schaerweijde geslagen door een voorbijrazende zweep. Zij is helaas de komende weken uitgeschakeld, maar achter haar staan alweer diverse keeperskippen klaar om hun hok schoon te houden.

De hennen zien u graag langs de lijn staan komend seizoen. Te beginnen aanstaand weekend!

 

XD1

XMA1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V. de Terriƫrs MA1