Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1
18 mrt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Susanne van Rooijen
Max Arts
Jolijn Schins
Noor Holwerda

H.O.D. JA1 - Jongens A1: 1 - 1

Gespeeld op: 7-4-2018

XJA1 en de wedstrijdtafeldames van Harba Lorifa

Deze mysterieuze mondvolle titel dekt slechts een deel van de tweedaagse trip die XJA1 afgelopen weekend maakte. Want wat was het een geslaagde expeditie. Vrijdagochtend stonden de coaches in alle vroegte op een winderig industrieterrein in Amersfoort om de twee 9-persoonsbusjes op te halen. ’s Middags stonden deze stalen rossen te ronken voor Xenios’ hek. Iedereen was opgetogen over het dubbele speelweekend en de snoepreis die ermee gemoeid was.

Eerste onderdeel van het programma was de helse rit door een drukke spits naar Rotterdam. Eindelijk aangekomen konden we ons een kwartier voorbereiden op de wedstrijd. XJA1 was duidelijk nog slap, wat zorgde voor een miserabele 1e helft. De 2e helft was zienderogen beter, maar kansen werden niet benut. Alleen Appelman en Holwerda stegen boven zichzelf uit en in de laatste minuut maakte Holwerda de avond een stuk draaglijker door de eretreffer (3-1) tegen de touwen te duwen. En dat nog wel als mid-mid!

Lang konden we niet stilstaan bij deze domper, ook konden we niet lang blijven dineren in het imponerende clubhuis van Leo; we waren immers nog lang niet op onze eindbestemming. Door de duistere avond werd nog 70 minuten gereden naar het Brabantse lommerrijke Valkenswaard, onder genot van triomfalistische, zwakzinnige en nietszeggende rappers, maar gelukkig ook Mokums trots Danny de Munk.

In het centrum van Valkenswaard lag dan wel geen poep op de stoep, was geen haat in de straat, maar erg gezellig bij de plaatselijke pinautomaat was het niet. XJA1 verkoos daarom de aula van het hostel boven een kennismaking met het carnavaleske Striepersgat. Ja, het hostel, daar kunnen we een boek over volschrijven. Om te beginnen met de naamgeving: ‘Harba Lorifa’. Je verwacht een soortement van Arabische oase in een Zelda-achtig gebouw. Hier was eigenlijk niets aan gelogen, maar daarover later meer. Harba Lorifa, wat betekent dat? Bij het raadplegen van divers naslagwerk kwam uw auteur er niet uit. Het komt erop neer dat taalwetenschappers eigenlijk geen idee hebben wat het betekent, behalve dan dat het voorkomt in een oud Brabants gezang uit het jaar 1300. Het lijkt toch ietwat vreemd om je hostel te vernoemen naar een vooralsnog betekenisloze strofe uit een middeleeuws lied.

Zoals verwacht hield niemand zich bezig met de achtergrond van Harba Lorifa. De platbrabantse gewillige dame achter de receptiedesk was veel interessanter. Het werd een stuk minder interessant toen bleek dat de jongens zelf hun bedden moesten opmaken. Mama was niet in de buurt, dus de coaches zagen hun kans schoon om wat te verdienen. Voor €50,- p.p. werd aangeboden om de bedden van de prinsen op te maken. Mama’s, wees gerust: niemand is ingegaan op dit aanbod. Maar wees niet verbaasd als er bedbugs meegekomen zijn naar huis.

Behalve een landlopende engerd waren we de enigen in het pand. Gelukkig was deze vreemde snuiter snel verdwenen naar zijn kamer en kon de pool- en tafelvoetbaltafel nog even worden geëxploiteerd. Echt feest was het niet, want een goede dosis slaap is nodig om te presteren op zaterdag. Op kamer 15 was de rust snel wedergekeerd, maar op kamer 14 was er nog tumult. Eymans bleek een notoire nachtgrasmaaier te zijn, tot misère van zijn 8 kamergenoten.

De ochtend stond in het teken van een prima ontbijt, een hockeygerelateerde wandeling en een potje adventuregolf. Zo avontuurlijk als dat klinkt was het zeker niet, maar gezonde competitiedrang werd wel bij de jongens opgewekt. Van Oosterom en Appelman waren de verrassende winnaars van de golfshootout. Zij winnen een mooie prijs , die wordt uitgereikt tijdens het seizoensafsluitende teamuitje. Uiteindelijk voelde het hostel inderdaad aan als een chille oase, een topvoorbereiding op onze zaterdagwedstrijd van het weekend tegen HOD.

Zo langzamerhand leefden we toe naar de 2e wedstrijd tegen HOD. Middels een wandeling van welgeteld 5 minuten arriveerden we op de club. Voordat het clubhuis betreden was werd de schare Amsterdammers benaderd door 2 goedgebekte vrouwelijke 40’ers. Wat bleek, dit was het geanimeerde ontvangstcomité. Ouderwets gezellige Brabantse wedstrijdtafeldames, je komt ze op HOD nog tegen. U denkt ‘HOD’, waar staat dat ook alweer voor. Tijdens de warming up werden we er weer aan herinnerd; HOD staat voor ‘Hardcore ons Devies’. Pompend hardcorevinyl viel ons ten deel. De biodiversiteit van het nabijgelegen natuurgebied heeft er op zaterdagen flink onder te lijden, maar opzwepend voor de adolescente hockeyer is het wel!

De wedstrijd was sportief, maar niet hoogstaand. Wederom was er in de aanvallende cirkel niet genoeg scherpte, echter het vertoonde spel was niet te vergelijken met de avond ervoor. Hulde voor zo’n verbetering. Van Oosterom won niet alleen de golfcompetitie, hij maakte ook nog eens de verdiende gelijkmaker. 1-1 bleef het tot ons ongenoegen. We stelden ons uiteindelijk tevreden met een punt en keerden moe maar voldaan huiswaarts.

XJA2-coryfeeën Zijlstra en Moerland deelden overigens ook in de reisvreugde en leverden 2 puike potjes af. Zaterdagmiddag om 17.30 uur speelden zij hun 3e wedstrijd van het weekend en wonnen glansrijk met 9-1.

Nog 5 wedstrijden te gaan in deze leuke competitie. Wij krijgen er geen genoeg van.

Aanstaande zaterdag thuis tegen Helmond gaan we weer voor 3 volle punten. Hopelijk tot dan!

XJA1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1
HC Helmond JA1
MMHC Voordaan JA1
Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1
MHCBeuningen JA1