Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1
18 mrt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Max Arts
Susanne van Rooijen
Noor Holwerda
Jolijn Schins

Jongens A1 - MHCBeuningen JA1: 8 - 0

Gespeeld op: 24-3-2018

XJA1 put kracht uit geblesseerden

Maandenlang speelt XJA1 al zonder een paar sterkhouders. Zo is Piet, alias de ‘slungelige spichtige specht’ lang uitgeschakeld en is Zafiris op de weg terug van een lange blessure. Laatstgenoemde traint licht en brengt weer wat magie op Xenios’ velden. Het wachten is nog op de rentree van ‘de specht’. Wij wachten hierop met spichtige smart.

Ondanks deze persoonlijke tegenslagen heerst er een sterk positivisme in het team. Een aantal JA1’ers traint en speelt met H1 mee en dat is terecht! Zo kan iedereen ruiken aan het hoge niveau waar naartoe gegroeid wordt.

Niet elk team vergaat het op deze manier bij tegenslagen. Zo kwam de krakkemikkige poulegenoot Beuningen JA1 de zaterdag voor Pasen op bezoek in Sloten. Meegereisd uit het verre Zuidoost-Gelderland waren welgeteld 11 veldspelers. De keeper en nog 3 spelers waren ziek, dan wel geblesseerd. Een speler was derhalve uitgedost als sluitpost. Het verging onze Gelderse vrienden niet zo best. Ondanks nog wat knappe reddingen moest de arme keeper toch 8 keer vissen. 8-0 was de eindstand; een record voor XJA1! Doelpuntenmakers te over, maar vermeldenswaardig is het 1e doelpunt sinds jaren van kapitein Hendriksze. Met een licht getoucheerde tip-in verzilverde hij zijn eenmalige optreden in de aanvallende cirkel. Appelman hield wederom zijn hok schoon, waardoor en weer een potje ‘latjetik’ op het woensdagprogramma stond. Sickmann raakte de lat en wordt hier aan het eind van het seizoen voor beloond.

Nu Pasen weer achter de rug is staat er een druk weekend op het programma voor XJA1. Op vrijdagavond 6 april wordt om 19.30 uur afgeslagen op Leonidas in Rotterdam. De dag erna wordt om 14.45 gespeeld in Valkenswaard tegen HOD.

Spelersbusjes zijn gehuurd en het hostel is geboekt; we gaan er een heus teamweekend van maken.

Volgende week een uitgebreid verslag van dit aanstaand avontuur!

XJA1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1
HC Helmond JA1
MMHC Voordaan JA1
Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1
H.O.D. JA1