Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1
18 mrt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Susanne van Rooijen
Noor Holwerda
Jolijn Schins
Max Arts

Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1 - Jongens A1: 0 - 2

Gespeeld op: 10-3-2018

XJA1 bijna ‘broko’ door ‘wakavirus’

Deze bijkans mysterieuze titel zal hieronder worden verduidelijkt. Maar eerst even een zaalhockey-recap. Onder leiding van Grote Bruine Beer Toussaint Raven hebben de mannen weer een goed seizoen neergezet. Alleen Alkmaar JA1 bleek een maatje te groot en een verdienstelijke 2e plaats was ons deel, een goede fles gin Toussaint Ravens.

Het moet ouders zijn opgevallen; hun puberale kroost hanteert soms dubieus idioom. Voorheen schattige polderboys veranderen plotsklaps in opgeschoten straatschoffies met een apart taaltje. De een noemt het straattaal, de ander spreekt van een ‘wakavirus’. Waka, een Surinaams woord voor ‘gaan’, ‘komen’ of ‘lopen’ is op straat verbasterd tot een veelomvattend ‘kom we gaan’. Nou kan je spreken van een grote invloed van het wakavirus op XJA1; zo erg zelfs dat de begeleiding een straattaalstop heeft ingevoerd tijdens hockeymomenten. Onverstaanbare dialogen zijn uit den boze. De schoolse aanpak werkt; ‘waka veld’, ‘de gola is broko’, en ‘me sticka is loesoe’ behoren tot de verleden tijd.

De voorbereiding op de competitie verliep zeker niet vlekkeloos. Koning winter deed een duit in het zakje, maar voornamelijk afwezigen hadden invloed. Zo kon XJA1 kennismaken met verscheidene ongepolijste diamanten, afkomstig uit JB1, JA2 en zelfs H4! De bijdrage van de invallers – te veel om op te noemen – stond bol van enthousiasme, humor en kwaliteit. Zoals V. van Hall zou zeggen; “hulde!”.

De competitie werd hervat met een uitwedstrijd in Dordrecht tegen de plaatselijke MHC. De welbekende quiz maakte de reis gevoelsmatig weer een stuk korter, maar ook de rijkunsten van de ouders hadden een positieve invloed op de reisduur. Wegens de blessures binnen XJA1 en tevens diverse XH1-kwetsuren konden we slechts een beroep doen op 12 XJA1’ers. Konigsmann en Zijlstra – over ongepolijste XJA2-diamanten gesproken – maakten hun debuut in de Super A. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Sportief, leuk en goede arbitrage. XJA1 was bijna ‘broko’, maar won verdiend met 2-0 dankzij pure onverzettelijkheid. Man of the match Sickmann scoorde 2 maal resoluut. Appelman hield zijn hok knap schoon. ‘Waka Damsko’. 

Verassend genoeg werd ons duidelijk dat Rob Geus zijn etablissementjureringscarrière aan de wilgen heeft gehangen en bondsscheidsrechter is geworden. Rob, wat een ontzettend goede keus is dit geweest. Je hebt deze winterstop de aftandse restaurants achter je gelaten, de alcohol aan de kant gezet, hard gewerkt aan je loop- en reactievermogen en daarnaast floot je een foutloze wedstrijd. Wij hopen dat je de regio Rotterdam eens verlaat en bij ons in Mokum je echte talent komt demonstreren, zonder een bezoekje te brengen aan Xenios’ keuken.

Dordrecht, een leuke club met dito spelers en begeleiding. De laatste wedstrijd van XJA1 in dit Super A-seizoen op zaterdag 26 mei tegen hen, gaat sowieso een feestje worden!

Wij zien u graag aanstaande zaterdag 17 maart, thuis tegen het Rotterdamse Leonidas.

XJA1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1
HC Helmond JA1
MMHC Voordaan JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1