Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Juliette Kuiper
Tim Mieremet
David Veltman
Lieke Roes
Lotte Hermsen

Jongens A1 - MMHC Voordaan JA1: 3 - 5

Gespeeld op: 25-11-2017

XJA1 verliest eervol en richt zich op zwartepietendiscussie

De eerste seizoenshelft is ten einde. Het was een ware rollercoaster. Een matige start, waarna alle verwachtingen werden overtroffen. SuperA binnen geshootout, waarna pittoreske contreien van het vaderland ons ten deel vielen.

Voor de laatste wedstrijden van 2017 kwamen 2 midden-Nederlandse ploegen op bezoek; Houten en Voordaan. Aansprekende namen, maar toch niet het neusje van de zalm. Niet verkeerd om tegen te spelen, maar ook niet per se leuk. Het ene team een tikkie hautain, het andere een tikkie onbescheiden. ‘A little cocky’, zou het Engelstalige establishment zeggen. Al met al, XJA1 was net niet opgewassen tegen de koplopers uit de poule. Geen schande. In het begin van de wedstrijden niet genoeg vechtlust getoond, maar uiteindelijk wel strijdend en met hartstocht ten onder gegaan. De harde lessen zijn weer geleerd. Doelpuntenmakers waren Hoogendam, Franken en er was wederom een beauty van Piet. Het publiek is vermaakt, dat is ook wat waard!

De hockeyrollercoaster komt nu even tot rust. Maar andere, soms belangrijkere zaken dienen zich aan. En dan denkt u misschien aan ‘hallenhockey’, wij denken even aan meer sociale issues. XJA1 kan zich bijvoorbeeld gaan richten op de zwartenpietendiscussie. Niet dat er door XJA1 zo’n duidelijk standpunt wordt ingenomen, maar even 4 keer per week een andere gedachtegang dan hockey is zeer welkom. De heer A. Lubach zei al herhaaldelijk: ‘het is een kinderfeest’. En dat moet het wat ons betreft altijd blijven. Er zijn nog zeker een aantal kinderlijke types binnen XJA1, derhalve voegen de jongens zich op 10 december bijeen om een gezonde zwartepietendiscussie te voeren en tot een teambreed gedragen visie te komen. En dat nog wel in dichtvorm! Plaats van handeling is huize Van der Kraan, inmiddels verworden tot onofficieel XJA1-jeugdmaison.

Voor de doorgewinterde zaalhockeyer; uiteraard gaan wij komende tijd menig Noord-Hollands aftands zaaltje af om onze kunsten te vertonen. Let daarbij vooral op de coach, drillinstructor Toussaint Raven. Volgens Xenios Dames 1 heeft hij de Oost-Duitse hallenhockeymentaliteit nog altijd in zich. Toussaint Raven is daarnaast ook maatschappelijk bewust en zal met betrekking tot de zwartepietendiscussie gedurende de maand december enkele roetvegen op zijn welgevormde kaken aanbrengen.

Rest ons u een fijne winterstop te wensen. Tot in februari.

XJA1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1
HC Helmond JA1
Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1
Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1