Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lieke Roes
David Veltman
Juliette Kuiper
Lotte Hermsen
Tim Mieremet

HC Helmond JA1 - Jongens A1: 1 - 3

Gespeeld op: 11-11-2017

XJA1 opent jachtseizoen in Helmond

In de volksmond staat Helmond er niet goed op. Het zou een uithoek zijn voor afvalligen; een inspiratieloze maar vooral ondeugdelijke landstreek. Ook diverse media spreken over de kwalijke kant van de stad. Niet alleen clichématig, maar ook etymologisch gezien boft ‘Helmond’ allicht niet. Als het aan XJA1 ligt zijn het allemaal indianenverhalen, maar daarover later meer. Onder het mom van ‘eerst zien, dan geloven’ reisde XJA1 af naar het schimmige zuiden. Dankzij de ontiegelijkverreuitwedstrijdquiz #2 voelde de tocht veel korter aan. De quiz beleefde zijn climax bij de vraag over het lievelingseten van Xenioot Tim van Oort. Gezien het belang van de quiz en de warrige goesting van Van Oort, zorgt dit thans nog voor een verhitte discussie. Helmond kwam echter steeds dichter en er moet altijd een winnaar zijn. Gelukkigen deze keer waren de heren uit auto ‘180linkerbaan’.

Helmond intredende was niets zichtbaar van enigerlei ondeugd. Voorafgegaan door rustieke lanen reden we het complex van de plaatselijke HC op. Naast de club bevond zich een statig stadspark wat als ‘warande’ werd omschreven. Warande, een woord dat je niet vaak hoort; dat vraagt om een semantische benadering. Een warande kan het best omschreven worden als een besloten jachtterrein van laatmiddeleeuws of renaissancistische oorsprong. Wat een kans voor XJA1 om een stukje geschiedenis te snuiven. De pre-matchwandeling ging dan ook dwars door dit stukje historie, voorzien van stokoude loofbomen. Je kon je de dartelende hertjes en woelende zwijnen uitstekend verbeelden, zo inspirerend was een voorbereiding op een wedstrijd zelden geweest.

De omgevingsharmonie werd even flink verstoord door de blazende geluidsbox in de dugout van Helmond. Anderzijds was dit een prima manier om XJA1 gefocust te krijgen op de weg naar 3 punten. Het was tijd om het jachtseizoen te openen op het door de loofbomen geteisterde veld. Het leek wel alsof het gehele herfstbladerdak van de warande was neergedaald op de kunstgrasmat. Een modderige boel. Dat weerhield Van Huystee er niet van om na 10 minuten de score te openen met een mooie tip-in. Xenios had het beste van het spel, maar Helmond was gevaarlijk in de counter. Uit zo’n counter werd de 1-1 gemaakt. Net voor rust ramde Hoogendam de 1-2 binnen en konden we even bijkomen.

De meegereisde Xeniossupporters waren nog binnen aan het opwarmen toen de 2e helft ontvlamde. Hoogendam had geen zin om te wachten met aanleggen en peerde de 1-3 tegen de touwen. Hierna drong Helmond hard aan, maar de teamprestatie van Xenios was uitmuntend. Iedere speler scoorde minstens een 7 door volwassen te hockeyen in de geest van het team en het resultaat. De eerste SuperA uitoverwinning was daar. Het terechte applaus kreeg extra jeu door de echoënde werking van het loofhout van de warande.

Goede arbiters, sportieve tegenstanders, een lekkere lunch achteraf en 3 punten in een tas vol bemodderde shirtjes mee naar Amsterdam. Wat een weelde, maar wat een eindeloos lange terugreis!

De laatste zaterdagen vervolgt XJA1 het jachtseizoen thuis tegen 2 tegenstanders uit Midden-Nederland, te weten de huidige lijstaanvoerders Houten en Voordaan. Wij hopen op veel support bij deze krakers!

XJA1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1
MMHC Voordaan JA1
Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1
Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1