Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lotte Hermsen
Juliette Kuiper
David Veltman
Tim Mieremet
Lieke Roes

MHCBeuningen JA1 - Jongens A1: 4 - 3

Gespeeld op: 28-10-2017

XJA1 weet weer wat SuperA is

Een voordeel van een lange autorit is de mogelijkheid tot het opdoen van algemene kennis. Laat dit nou net een subdoel zijn van de XJA1-coach. ‘Teamsport is niet alleen beter worden in hockey, maar ook een maatschappelijke leerschool’, vindt hij. Vandaar dat de ontiegelijkverreuitwedstrijdquiz weer uit de kast werd gehaald. Onmogelijk te beantwoorden geachte vraagstukken werden in de teamapp gedropt. Het antwoorden geschiedde per auto, met als ult...iem doel het verkrijgen van een 2-0 voorsprong tijdens de WoCo, samen met je autogenoten. De ongeladen hybride SUV, ofwel uitlaatgaskanon Hendriksze, had met zijn geslepen kompanen het geluk aan de zijde en won de quiz.

De openingswedstrijd in SuperA voor XJA1 vond plaats in het gure Beuningen. Een schril contrast met het naastgelegen pittoreske en gezellige Ewijk. Niet gek dus dat XJA1 een pre-matchwandeling maakte naar dit Neerlandsch voorbeelddorp. Ewijk doet u vast denken aan een gelouterde Xeniosfamilie met 3 technisch begaafde broers – 1 van hen nog altijd hockeyend in blauwgrijs. Verhalen uit de oude doos over de gebroeders Van Ewijk – mondaine Xenioten – werden opgerakeld. Het verbaasde ons niets dat de voorouders van deze Xeniospioniers binnen interregionale competities afkomstig zijn uit dit rurale hoogstandje.

Na een hartelijke ontvangst op MHCB ging het dan toch echt beginnen, ons landsbreed avontuur. Xenios had het beste van het spel gedurende de gehele 1e helft en dat uitte zich ook in de ruststand (3-1). Kardol jr. (1e jaars JB1) werd hevig bejubeld door zijn grote broer nadat hij de openingstreffer via een backhandstift voor zijn rekening had genomen. De 2e goal kwam op naam van onze rossige Boomstronk in de spits. Hij prikte een door Beuningen slecht verwerkte bal zeer lelijk in het lege doel. De 3e treffer kwam op naam van Hoogendam; op magistrale hallenhockey-achtige wijze vond hij het net na een zeer matig aangegeven strafcorner. Appelman had in het eerste bedrijf ook al het nodige keeperswerk verricht.

Over de 2e helft kunnen we kort zijn; een opgeleefd Beuningen en een matig Xenios. Na de terechte 3-3 viel ook helaas nog de 4-3. Een puntendeling was verdiend geweest, maar een grote les is geleerd. We weten inmiddels wat er kan gebeuren in SuperA; gefocust blijven is een voorwaarde.

De lunch smaakte goed, maar de broodjes kroket waren naar verluidt nog beter! Toch was het tijd om Beuningen de rug toe te keren, Ewijk tot ziens te wuiven en huiswaarts te sjezen naar Mokum.

Volgende week maar eens kijken wat er gebeurt op onze SBHC. Tegenstander is HOD. HOD? Ja HOD, uit Valkenswaard. Fijne reis alvast vanuit Striepersgat.

XJA1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance JA1
H.O.D. JA1
HC Helmond JA1
MMHC Voordaan JA1
Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1
MHCBeuningen JA1
H.O.D. JA1
Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1