Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lotte Hermsen
Lieke Roes
Juliette Kuiper
David Veltman
Tim Mieremet

Alkmaarsche M.H.C. H1 - Heren 1: 2 - 6

Gespeeld op: 13-5-2018

Zondag 13 mei 2018, een dag om in de Xenios-geschiedenisboeken te zetten.
 
Waar onze droom richting de overgangsklasse op 10 september 2017 begon in Amsterdam tegen VVV, eindige deze afgelopen zondag in Alkmaar tegen A.M.H.C.
 
Gelukkig kregen wij alle tegenslagen al te verwerken gedurende onze reis richting het noorden. Zo mochten wij 30 minuten lang stilstaan door een auto-ongeluk en konden wij, ondanks de regen, de langsvarende boten bewonderen door een open brug op de A9. Vanaf dat moment wisten wij al, vanaf nu kan het alleen maar beter worden. We arriveerden daarom vol goede moed en gezonde wedstrijdspanning bij het complex van Alkmaar. Direct de kleedkamer in, omkleden onder muzikale begeleiding en elkaar op scherp zetten door tactische en motiverende woorden vanuit de begeleiding. We gingen voor pure winst, toch Marc? Wat volgde was applaus, een beetje naar elkaar schreeuwen en richting het veld!
 
Een deel van onze fanatieke aanhang was al aanwezig om ons al bij de warming-up toe te schreeuwen. Na onze warming-up, line-up en de gebruikelijk stimulerende woorden van onze captain, begon om 14:45 het laatste hoofdstuk van onze droom richting de Overgangsklasse.
 
Het Xenios-publiek was weer in grote getalen gekomen om ons te steunen en naar de overwinning te schreeuwen! Dank daarvoor! Gelukkig konden wij het publiek na 30 seconden al bedanken met een goal. Door een combinatie tussen Beekman en Van Steijn kwam de bal bij Hendriks, die vervolgens gebruik maakte van zijn versnelling over de achterlijn. Braaksma kroop vakkundig voor zijn man en kon de bal achter de keeper tikken, 0-1! Niet veel later was het weer Braaksma die een actie maakte in de cirkel en hier een strafcorner mee verdiende. Het was Beekman die mocht aanleggen, 0-2! Het was een daverend begin van het laatste hoofdstuk.
 
Alkmaar was niet van plan om het een hoofdstuk te laten worden waar alleen Xenios in voor kwam. Ze gingen wat aanvallender spelen en dit resulteerde in een strafcorner. Een harde bal rechts in de hoek bracht de stand naar 1-2. Het was aan ons om rustig te blijven en het verschil weer naar 2 doelpunten te brengen. En zo geschiede, niet veel later was het Weijde die in de cirkel mocht aanleggen en de keeper in de korte hoek passeerde, 1-3. Met deze stand zochten wij ook de kleedkamer op voor enkele minuten rust.
 
De woorden “we zijn er nog niet” zijn vele malen gepasseerd in de kleedkamer. Het doel was daarom om de score uit te breiden en deze niet te verdedigen. Gelukkig was het Beekman die vroeg naar bed was gegaan die avond ervoor, want de eerstvolgende strafcorner in de tweede helft vloog er snoeihard in. De keeper heeft deze alleen voorbij horen vliegen, 1-4! We werden slordig, we gingen misschien al nadenken over het einde van het laatste hoofdstuk. Alkmaar kreeg meer kansen en verzilverde er daar ook één van. Zij brachten de spanning in de wedstrijd terug, 2-4. Daarna kregen zij een aantal strafcorners, maar gelukkig hadden zij iemand aan de kop staan die geen idee had hoe zo’n hockeybal te stoppen. Het was dan ook aan onszelf om dat af te straffen en voor dat moment hadden wij Van Rees en Braaksma. Het was Van Rees die via de achterlijn de bal bij Braaksma kreeg, die wederom de bal achter de keeper kon plaatsen. Het was nog niet het einde van een grandioze wedstrijd, ook Weijde mocht zijn tweede goal van de middag maken. Het was Oosterwaal die ergens achter zich de woorden 2e paal hoorde, hij twijfelde niet en stuurde de bal richting 2e paal. Het was Sean ‘De Liggende Hollander’ Weijde die op z’n tepels de 2-6 kon binnen tikken. Met nog enkele seconden op de klok, waren het de scheidsrechters die, net zoals bij Sesamstraat, het verhaal mochten uitblazen. Met spuitende flessen champagne en geschreeuw sprongen wij elkaar in de armen! Het was een feit, XENIOS H1 NAAR DE OVERGANSKLASSE!
 
Wij hebben een waanzinnig seizoen gehad! Wij willen een aantal personen/groepen in het bijzonder bedanken:
- Onze teammanager Rob die dag en nacht voor ons klaar stond en het gehele seizoen alles in perfectie heeft geregeld.
- Wij willen onze teamsponsors (Vrienden van H1, onze truisponsors en onze Gala-gasten), maar ook onze clubsponsors bedanken voor hun financiële steun gedurende het seizoen.
- Daarnaast willen wij ook de Dames 1 van Xenios bedanken voor hun steun. Altijd de gewenste support bij thuis-, maar ook vaak bij uitwedstrijden.
- Natuurlijk mogen wij de harde kern van de aanhang niet vergeten, onze Xenios Ultra’s! Dank jullie wel! Jullie zijn fantastisch!
 
- Alle personen die de gevaarlijke videotoren in hebben durven klimmen om onze wedstrijden te filmen. Hartelijk dank daarvoor.
- De jeugdspelers van de A en B die bij ons konden invallen op de momenten dat wij ze nodig hadden, dank jullie wel!
- Ook willen wij het bestuur bedanken (het oude en nieuwe bestuur) voor de ondersteuning die wij afgelopen seizoen hebben mogen ontvangen.
- Ook Karin willen wij bedanken voor de fantastische truien die wij dit seizoen hebben gedragen.
- Jeffrey en Hetty, bedankt voor de steun bij het organiseren van het galadiner.
- Yale ‘The Bottleflipper’ willen wij bedanken voor zijn aanwezigheid en mentale ondersteuning van Stenvers Senior.
- Als laatste willen wij alle ouders en supporters die ons dit seizoen hebben bijgestaan bedanken!
 
Wij hopen volgend seizoen weer te mogen rekenen op jullie geweldige steun en support!
 
Veel liefs,
 
Xenios Heren 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance H1
MHC de Reigers H1
A.M.H.C. Rood-Wit H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Hockeyclub VVV H1
MHC Bennebroek H1
MHC Alliance H1