Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1
18 mrt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jolijn Schins
Max Arts
Susanne van Rooijen
Noor Holwerda

Heren 1 - MHC Alliance H1: 3 - 0

Gespeeld op: 8-4-2018

Wedstrijd verslag Xenios – Alliance van 8 april 2018.

Na een week vrij van competitie, waarin we onszelf wel een ronde verder in de beker knokten, stond Alliance thuis op het programma. Alliance is moeizaam uit de startblokken gekomen na de winter en leek voor ons een ideale tegenstander om onze goeie reeks verder door te trekken na overtuigende overwinningen op Myra en IJsseloever.

Het eerste echt mooie lenteweekend zorgde voor veel publiek op de club die eerst Dames 1 knap met 4-1 van eveneens Alliance zagen winnen, waardoor wij natuurlijk niet achter konden blijven.

Door de warmte waren de bidons al 3x leeg voor we ook maar aan de wedstrijd begonnen en was het te merken dat we even nodig hadden om te acclimatiseren, wat ook te zien was in het begin van de wedstrijd. Geen wervelend begin zoals tegen Myra 2 weken geleden maar een wat rustiger begin. Het tempo lag niet angstaanjagend hoog maar we hadden wel vanaf het eerste fluitsignaal controle over de wedstrijd. Sluitpost Van den Berg werd in de openingsfase niet getest en aan de andere kant stuitten Krans en Oosterwaal op de goalie van Alliance en werd een inzet van Veen op de lijn gekeerd. Even later mocht ook Scheen alleen op het doel van Alliance af maar ook zijn inzet werd gekeerd. Zo hadden we veldoverwicht en controle maar waren we slordig in de eindfase. 
Vlak voor de rust kregen we dan toch de gewenste voorsprong. Aanvoerder Kuijt versierde een corner die door een lelijke stuit niet werd gestopt waardoor er geen push volgde. De bal schoot door naar De Graaff die hem terug bracht de cirkel in en via Krans, de keeper van Alliance, Berkvens en van Oosterom ging te bal uiteindelijk over de doellijn. Om in te lijsten was hij allesbehalve maar daarmee niet minder belangrijk. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust hetzelfde beeld. Wij hadden de bal, bepaalden het tempo en creëerden de kansen. De volgende goals lieten dan ook niet lang op zich wachten. Kuijt bracht de bal via de achterlijn de cirkel in waarna de bal via een kluts bij De Graaff uitkwam. De middenvelder had waarschijnlijk een wokkel in de verre kruising in gedachten maar raakte de bal jammerlijk totaal verkeerd waardoor deze met een boogje bij Krans belandde, die hem uit de lucht plukte en richting de goal sloeg waarna Weijde bij de tweede paal binnen kon tippen. En ook de derde treffer van de stick van Oosterwaal kwam met enig fortuin tot stand. De spits begon aan een solo over de achterlijn langs 2 verdedigers en zag zijn voorzet op Veen bij de tweede paal, via de keeper in de vijandige goal verdwijnen. Zo stond het na 10 minuten in de tweede helft 3-0 en leek de buit binnen. Met nog een hand vol kansen en weinig gevaar van Alliance kwam de overwinning niet meer in gevaar en speelde we de wedstrijd rustig uit. Eindstand 3-0.

Door onze overwinning en de verliespartij van koploper Hilversum kruipt de top 3 weer dichter bij elkaar. De achterstand bedraagt 5 en 4 punten op respectievelijk Naarden en Hilversum met de thuiswedstrijd tegen de nieuwe koploper Naarden over 2 weken op het programma.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Spabo. We hopen jullie allemaal weer langs de lijn te zien!

Heren 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance H1
MHC de Reigers H1
A.M.H.C. Rood-Wit H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Hockeyclub VVV H1
MHC Bennebroek H1
Alkmaarsche M.H.C. H1