Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1
18 mrt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Max Arts
Susanne van Rooijen
Noor Holwerda
Jolijn Schins

MHC Bennebroek H1 - Heren 1: 4 - 4

Gespeeld op: 18-3-2018

Wedstrijdverslag Bennebroek – Xenios van 18 Maart. 

Door het late winterweer van deze week was het even afwachten of er gespeeld kon worden op Bennebroek. Nadat alle ochtendwedstrijden werden afgelast kwam het bericht dat door het mooie weer uiteindelijk s'middags toch gespeeld kon worden. 

Met de ijzige oostenwind op 't gezicht en de wetenschap dat Bennebroek in goede doen was na een klinkende overwinning op Myra een week geleden wisten we dat ons een zware wedstrijd voor de boeg stond en waren we scherp en gebrand op een goede wedstrijd en een goed resultaat. 

De wedstrijd begon ongelukkig. Ondanks prima veldspel en veldoverwicht in de eerste minuten stonden we binnen een kwartier met 2-0 achter. De thuisploeg bewees eens te meer een uiterst effectieve ploeg te zijn die weinig kansen nodig heeft. Een vroege strafcorner en een enigszins discutabele rommelgoal waren de enige kansen die Bennebroek kreeg in het eerste kwart maar ze werden ook beide verzilverd. Een frustrerende start die het wedstrijdbeeld alles behalve weerspiegelde. Dat feit gaf ons dan ook het vertrouwen in een goede afloop, gezien de tijd die we nog te gaan hadden om de kansen te keren. We bleven knokken maar het lukte ons niet de veldkansen in goals om te zetten. En we bleven het onszelf lastig maken, want nadat Hoogendam de aansluitingstreffer binnen slingerde vanaf kopcirkel liep Bennebroek binnen een paar minuten alweer uit naar 3-1. Met die stand gingen we rusten.  

In het tweede bedrijf schoten we opnieuw uit de startblokken en namen het heft in eigen hand. Een hoog tempo en hard werken resulteerde in veel druk op de goal van Bennebroek. En na veel kansen en corners wisten we onszelf terug te knokken tot 3-3 na rake strafcorners van Hoogendam en Krans. Er op en erover was het plan, en de kansen bleven komen. Onder meer Braaksma raakte met een backhand nog hard het houtwerk, maar het mocht niet baten. Tot overmaat van ramp maakte Bennebroek 5 minuten voor tijd uit een strafcorner nog de 4-3. In de laatste minuten werd alles op alles gezet om een punt uit het vuur te slepen en met succes: Hoogendam completeerde zijn hattrick vanaf kopcirkel waardoor er na het laatste fluitsignaal 4-4 op het bord stond. 

Een enigszins terechte uitslag. Hoewel teleurstelling overheerste gaven we simpelweg te makkelijk goals weg en maakten we het onszelf te moeilijk. 

Ook in de shoot-out serie toonde Bennebroek zich een uiterst effectieve ploeg door alle 5 de shoot-outs te benutten om zo het extra punt te bemachtigen, waardoor wij met een punt naar huis gingen. Daar schieten we niks mee op en het moet dan ook beter. 

Te beginnen met de bekerwedstrijd aanstaande vrijdag op Westerpark en op zondag de kraker tegen directe concurrent Myra in Amstelveen. We zien jullie graag weer aan de lijn!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance H1
MHC de Reigers H1
A.M.H.C. Rood-Wit H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Hockeyclub VVV H1
MHC Alliance H1
Alkmaarsche M.H.C. H1