Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1
18 mrt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Noor Holwerda
Max Arts
Susanne van Rooijen
Jolijn Schins

Heren 1 - Hockeyclub VVV H1: 4 - 1

Gespeeld op: 26-11-2017

Verslag Xenios – VVV 26 november 2017.

De laatste wedstrijd voor de winterstop betekende tevens de eerste returnwedstrijd van de competitie. Na in september overtuigend met 1-6 te hebben gewonnen aan de Amstel kwam de ploeg uit Amstelveen dit keer bij ons op bezoek op Sportpark Sloten, ongetwijfeld uit op eerherstel. Waar VVV de afgelopen weken enigszins in een dipje zit (na winst op Alkmaar eind oktober werd 3x op rij verloren), waren wij met 7 punten uit de laatste 3 potjes beduidend beter op schot. Daar leek het in de openingsfase echter niet op..

Beide ploegen lieten slordig spel zien en er werd niet veel gecreëerd aan beide kanten. De openingsgoal was er dan ook eentje die enigszins uit de lucht kwam vallen. Vanaf de rechterkant werd de bal door VVV met een verraderlijke stuit te cirkel in geslagen op zoek naar de spits die eenzaam tussen de vaalblauwe shirts in stond. De bal, die de spits nooit zou bereiken kwam door een stopfout toevallig toch voor zijn stick terecht. Met zijn rug naar de goal sloeg hij de bal door zijn eigen benen en die van de keeper knap binnen. 0-1, maar nog steeds volop kans op de 1-6 uit de heenwedstrijd te evenaren. Xenios ging op jacht.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en het was er eentje waar Xenios-trainers De Moor en Pels zeer over in hun nopjes waren. Intensieve specifieke spitsentraining betaalde zich uit toen Weijde de bal in de cirkel aangespeeld kreeg met de rug naar de goal. Weijde hield sterk, dreigde naar zijn forehand om uiteindelijk weg te draaien en met zijn backhand feilloos af te ronden. Uit het boekje. Niet veel later konden we zelfs met een voorsprong gaan rusten nadat Krans de bal na een sterke actie van Braaksma tergend langzaam naar binnen schoof. 2-1.

De tweede helft bracht een totaal ander beeld dan de eerste. Waar het hockey van beide kanten niet goed was en de ploegen niet veel voor elkaar onder deden leek het alsof er een totaal ander Xenios uit de kleedkamer kwam. Het tempo werd opgeschroefd en VVV kwam er niet meer aan te pas. Enorm veldoverwicht, mooie verleggingen en veel kansen leverden halverwege de 2e helft een bijzonder moment op. Linksback Berkvens kwam brutaal mee op en schoof precies op het juiste moment in om de bal vanuit de linker hoek van het veld van Oosterwaal te ontvangen op de kopcirkel. Berkvens legde de bal goed, en mikte de bal de verre hoek in. Zijn eerste officiële goal in zo'n 6 jaar tijd en zeker geen onbelangrijke. Want deze goal was voor VVV toch wel een merkbare klap. Niet veel later lag de volgende erin. Van Oosterom ontving de bal op de kop van de cirkel, had alle tijd om hem klaar te leggen en haalde met zijn backhand verwoestend uit. 4-1.

Afgezien van een discutabele afgekeurde goal van VVV kwam de voorsprong niet meer in gevaar, waardoor 4-1 uiteindelijk de eindstand was.

De concurrentie maakte geen fouten waardoor we als nummer 3 de winterstop in gaan, met 3 punten achter op koploper Naarden. Niet de positie waar we graag staan maar het vizier staat op scherp.

Namens heel H1 willen we iedereen enorm bedanken die ons afgelopen seizoenshelft vanaf de kant gesteund heeft en we zien jullie graag weer terug in maart en voor de liefhebbers in de zaal. (De eerste zaalwedstrijden worden gespeeld op 10 december.)

H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance H1
MHC de Reigers H1
A.M.H.C. Rood-Wit H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
MHC Bennebroek H1
MHC Alliance H1
Alkmaarsche M.H.C. H1