Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1
18 mrt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jolijn Schins
Max Arts
Noor Holwerda
Susanne van Rooijen

Heren 1 - Alkmaarsche M.H.C. H1: 2 - 2

Gespeeld op: 19-11-2017

Wedstrijdverslag Alkmaar

Wat statistieken. Meer dan 20 cirkelpenetraties. 8 grote kansen. 5 strafcorners. 2 goals. Veel te weinig. En dat tekende zich af in de de wedstrijd.

De eerste helft hadden we veel balbezit. De ene na de andere grote kans werd gecreëerd, maar leverde geen goals op. Tot een doorgestuiterde bal onze cirkel binnenkwam en Alkmaar meteen gevaarlijk werd. Dat leverde een strafbal op, die de tegenstander koelbloedig binnenpushte.

Een paar minuten voor rust werd na een goede verlegging Krans op de achterlijn ingespeeld. Met zijn backhand wist hij de bal voor te geven, waarna Kuijt zijn eerste doelpunt kon maken uit een tip-in.

Na rust schoten we uit de startblokken. Dat leverde binnen twee minuten een corner op, die helaas strandde op de keeper. Na een harde pass van Keppel op Veen werd Braaksma bediend op de 23-meter. Met een schitterende solo-actie wist de spits wel vijf verdedigers het nakijken te geven en de bal in het zijnet te pushen: 2-1.

Uit een doodspelmoment vlakbij onze cirkel werd door onoplettendheid van de verdediging en slechte druk de bal voorgegeven. De spitsen van Alkmaar waren wel attent en wisten de bal knap binnen te tippen.

Na 70 minuten spelen stond er een gelijke stand op het scorebord en werden er dus shoot-outs genomen. Alkmaar wist meer goals te maken dan wij en ging met twee van de drie punten naar huis.

Zondag spelen we onze laatste (thuis)wedstrijd voor de winterstop tegen VVV. Onze eerste wedstrijd van het seizoen wisten we uit nog 6-1 te winnen. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden.

Tot dan!

Xenios Heren 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance H1
MHC de Reigers H1
A.M.H.C. Rood-Wit H1
Hockeyclub VVV H1
MHC Bennebroek H1
MHC Alliance H1
Alkmaarsche M.H.C. H1