Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1
18 mrt Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Noor Holwerda
Jolijn Schins
Susanne van Rooijen
Max Arts

A.M.H.C. Rood-Wit H1 - Heren 1: 0 - 2

Gespeeld op: 12-11-2017

Wedstrijdverslag 12 november 2017

Rood-Wit – Xenios.

Op de ochtend voor de wedstrijd uit op Rood-Wit was het duidelijk dat de winterstop niet meer ver weg was. Al nat en onderkoelt aangekomen op de club voor het verzamelen wisten we dat het allesbehalve een makkelijke middag zou worden. Waar we vorige week in de kraker tegen de Reigers in vergelijkbare omstandigheden aan het langste eind trokken wisten we ook deze week wat ons te doen stond. Want met de wetenschap dat directe concurrenten Myra en Hilversum vandaag tegenover elkaar stonden was winnen de enige optie.

Door een blessure bij de Graaff en een niet volledig fitte Keppel was er plaats in de selectie voor de talentvolle jeugdspeler Hoogendam, die van onschatbare waarde zou blijken voor de ploeg van trainer De Moor.

Waar we eerder in de voorbereiding al zonder al te veel moeite wonnen van de formatie uit Aerdenhout, en gezien hun plek op de ranglijst, was onze verwachting het spel te gaan domineren met ons eigen spel, zoals we bijna elke week doen. Niets bleek minder waar. Het was Rood-Wit dat initiatief nam en aanviel, en Xenios dat het in de openingsfase lastig had ritme te vinden. 
Rood-Wit kwam een aantal keer gevaarlijk in de cirkel en verspeelde 2 strafcorners waardoor het stil bleef bij het bescheiden groepje supporters dat het aandurfde in weer en wind langs te lijn te blijven staan. Op een indrukwekkende safe op de lijn door de inzet van Scheen en twee corners van Krans die gered werden na, gebeurde er vrij weinig in de aanvallende cirkel en was het niveau van de gehele wedstrijd niet erg hoog. We gingen rusten met 0-0.

Buiten dat het niet goed liep in balbezit hadden we tot overmaat van ramp het af en toe flink aan de stok met de jonge scheidsrechters. De nieuwe briefing werd streng toegepast en protest niet geaccepteerd. Een goede les voor ons, want ook deze week werden er weer meerdere kaarten gepakt. Nadat Oosterwaal en Scheen in het eerste bedrijf beide 2 minuten mochten komen zitten na protest, werd ook Beekman in de tweede helft 5 minuten naar het strafbankje gestuurd na een fysieke overtreding waar ogenschijnlijk tot eigenlijk niets aan de hand was. Een zware straf op een moment dat wij juist lekker in de wedstrijd kwamen en het initiatief van Rood-Wit overnamen.

Maar in plaats van overleven speelde we brutaal vooruit en sleepten zowaar een corner uit het vuur. Helaas zaten op dat moment beide cornermannen Krans en Beekman aan de kant. Gelukkig voor ons stond jeugdspeler Hoogendam op moment wel tussen de lijnen, en daar zouden we de vruchten van plukken. Hoogendam kreeg vrij spel van trainer De Moor, en toen aanvoerder Kuijt op kopcirkel aangaf te denken dat de ruimte aan de handschoenkant van keeper lag, deelde het talent uit de jeugdopleiding hem mee dat hij zelf wel bepaalde waar hij ging schieten. Niet bang.

Dat Hoogendam de dag ervoor bij de A1 aan zelfvertrouwen getankt had werd ons duidelijk toen hij aanlegde voor zijn push. De bal verdween met vernietigende kracht in de linkerbovenhoek en de ban was gebroken. Een ongelooflijk belangrijke goal op een ongelooflijk belangrijk moment. 
Dat de ban gebroken was werd duidelijk toen we weer compleet waren. Er werd vrijer gespeeld en gecombineerd en ook de press leek weer te werken zoals we gewend waren.

Niet veel later resulteerde dit in de verlossende 2-0. Een offensief van Rood-Wit strandde bij ons op de kopcirkel waarna de bal bij Krans belandde op de eigen 23-meter. Krans begon met de bal aan een indrukwekkende sprint de ruimte in richting de vijandige goal, met laatste man Keppel in zijn kielzog. Keppel werd in de cirkel aangespeeld door Krans en werkte de bal via de uitglijdende keeper tergend langzaam de goal in. De beloning voor een sterke wedstrijd als slot op de deur achterin. 
Een echt slotoffensief van Rood-Wit kwam er niet eens meer, en de winst kwam dan ook niet meer in gevaar.

Met de winst van Hilversum op Myra stijgen we een plek op de ranglijst naar een 3e plaats(gelijk met nr 2 Hilversum), en kunnen we volgende week opnieuw toeslaan wanneer Myra en Naarden elkaar treffen in een rechtstreeks duel. Spannende en belangrijke weken dus richting de winterstop.

Volgende week spelen wij thuis tegen Alkmaar. We zien jullie graag allemaal weer langs de lijn!

Xenios H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Alliance H1
MHC de Reigers H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Hockeyclub VVV H1
MHC Bennebroek H1
MHC Alliance H1
Alkmaarsche M.H.C. H1