dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jan Meij Ibarra
Jasper le Rutte
Arbitrage Sep
11

Scheidsrechters cursus: 19 september

Nieuws afbeelding
Een hockeywedstrijd bestaat niet alleen uit spelers en keepers, daar zijn natuurlijk ook scheidsrechters voor nodig. Zonder scheidsrechters geen wedstrijd!
Daarom organiseert de arbitrage commissie weer een cursus.

Voor de leeftijdscategorie├źn O8, O9 en O10 begeleiden ouders van het team volgens een roulatieschema de wedstrijden. Hiervoor zal een speelbegeleiderscursus worden georganiseerd door de junioren commissie, waarvoor een aparte uitnodiging volgt.

Ouders van junioren vanaf O12 zijn scheidsrechter bij de wedstrijden van hun kinderen. Daarvoor is een scheidsrechterskaart verplicht. 
Daarom verwacht Xenios dat van elke speler vanaf O12 minstens één ouder een kaart haalt. Daadwerkelijk wedstrijden fluiten is niet verplicht, maar het behalen van een kaart geeft je ook veel spelinzicht en kijkplezier langs de lijn, en leidt ook tot meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters.

Junioren vanaf O16 moeten zelf hun kaart halen, dit is door de KNHB verplicht gesteld. Het is goed voor hun eigen spelinzicht en begrip voor de scheidsrechter.  

Seniorenteams fluiten elkaars wedstrijden dus ook voor senioren is dit het moment om die kaart te halen. 

Op dinsdag 19 september, 19 uur is er weer een cursus. Aan het eind van de avond ben je hopelijk geslaagd en kan je met het fluiten beginnen!
Maar let op, vooraf dien je wel thuis het cursusmateriaal via E-learning door te nemen, zodat je goed voorbereid naar de cursusavond komt.
Geef je snel op via [email protected] zodat je de link daarvoor op tijd ontvangt.