dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jasper le Rutte
Jan Meij Ibarra
Arbitrage Aug
29

Nieuwe spelregels: spelers en scheidsrechters let op!

Nieuws afbeelding

De KNHB heeft een voor seizoen 2023-2024 een 2-tal echte aanpassingen doorgevoerd en heeft ook een toelichting gegeven hoe bestaande spelregels geïnterpreteerd moeten worden. Zowel voor de spelers als ook voor de scheidsrechters is dit uiteraard van groot belang.
De grootste veranderingen zijn de volgende:

 

  • Aanvallende vrije slag waarbij de bal buiten de 23 meter ligt en de verdediger binnen de 23 meter staat echter NIET op vijf meter. Dit is vanaf dit seizoen een strafcorner.
    Tot vorige seizoen was dit gewoon een vrije slag en een kaart. Vanaf dit seizoen dus een strafcorner

  •  40 seconden regel bij strafcorner. Zowel aanvaller als verdediger moeten binnen 40 seconden klaar staan. De scheidsrechter zal 1x waarschuwen en bij herhaling een groene kaart geven en wordt de strafcorner dus met 1 verdediger minder gespeeld.

 

De volledige uitwerking staat in de bijlage. Tevens is het algemene spelreglement alsmede de standaard afspraken binnen het veldhockey terug te vinden op de site onder Hockey/arbitrage

Het bekijken van de video welke door de KNHB is gemaakt is ook de moeite waard.Bijlage