dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Roxy Langereis
Lola van der Maat
Jeugd Jun
21

Huldiging negen kampioenen!

Nieuws afbeelding
Xenios heeft zeven junioren en twee senioren kampioenen!
Aansluitend aan een weekend vol feest spraken Robert Das en Niels Breuker de winnaars toe. Enkele quotes.

JO12-3 - met 15 spelers die dit jaar dikke vrienden zijn geworden - traint iedere week met heel veel plezier. Tijdens de wedstrijden maakt dit plaats voor focus, gedrevenheid en doorzettingsvermogen. En meteen daarna start de lol weer!
Veel van de teams in hun poule kwamen ze ook vóór de zaalperiode al tegen en toen bungelden ze onderaan. Hieruit blijkt duidelijk dat de jongens ontzettend zijn gegroeid; dikke complimenten! 

MO12-3 begon het seizoen met 16 aanvallers maar sinds maart bleken ze een stabiel team, en hebben alle meisjes hun plek op het veld veroverd. Slechts één wedstrijd gelijk gespeeld, bij de rest met de winst naar huis. Al twee wedstrijdrondes voor het einde waren ze zeker van hun kampioenschap! Heel veel dank aan trainer-coaches Steyn en Sanne.

JO14-1 werd samengesteld uit drie teams. Na een moeilijke start, lieten de jongens de koppies niet hangen. Er werd wilskracht getoond, geknokt tot de laatste minuut van iedere wedstrijd. Allemaal zijn ze enorm gegroeid in techniek, tactiek en vooral teamspirit. In de tweede seizoenshelft verloren ze geen enkele partij; wat een toppers! Alle lof en eer aan Eke en Julian die deze groep puberende jongemannen in het gareel hebben gekregen en gehouden!

"10!! 10!! 10!! JO16-2 wint voor de 10e keer op rij en sluit het jaar prachtig af" schreef coach Jens. Gemiddeld is er 4,6 keer gescoord en keeper Alex incasseerde slechts 9 tegentreffers; minder dan 1 per wedstrijd.
Een geweldig seizoen voor deze jongens want in februari werden ze ook zaalkampioen. Dank aan de trainer-coaches Tim en Jens voor dit nauwelijks te overtreffen seizoen!

MO16-3 ging voortvarend van start en wonnen de voorcompetitie. Een klasse hoger hadden ze het even moeilijk, maar ze bleven strijden. De zaalcompetitie verliep beter. Het team wist die spirit vast te houden terug op het veld, en hengelde moeiteloos het kampioenschap binnen! Ook zij zijn met 30 punten ongeslagen kampioen! De coaching van de meiden werd elke week met veel passie en enthousiasme gedaan door ouder-choach Inge. Dank je wel!

JO18-3 had een lastige start met veel verloren wedstrijden. De jongens spraken af dat ze harder zouden trainen, en dat ze de trainer niet meer met "meneer” zouden aanspreken. Na vele shuttles om fitter te worden, tactische besprekingen over de drie-mans kom, de scoop als wapen en korte teamsessies op het veld kwamen de verdiende overwinningen. En daarmee ook meer plezier. Al snel werd het kampioenschap het doel, en dat werd behaald in de allerlaatste wedstrijd! Dank aan trainer Robert die regelmatig ook wedstrijden kwam kijken.

JO16-1 werd tweede in hun poule en kwalificeerden zich daarmee voor de Super-B finale dag in Nijmegen. Daar hebben zij een ongelofelijke prestatie neergezet. Met solide hockey, doorzettingsvermogen en teamspirit wisten zij de finale te halen en te winnen. En werden zo Nederlands kampioen in de super B! Een voor Xenios ongekend resultaat! De coaches Marloes en Tim hebben het hele jaar onvermoeibaar gebouwd aan het team, met als resultaat dat de beker mee ging naar Amsterdam! Mannen gefeliciteerd, jullie hebben geschiedenis geschreven!

Naast deze teams werden ook twee senioren teams kampioen: Heren 1 werd al eerder uitgebreid gehuldigd. 
Dames O25-6 werd in hun een na laatste wedstrijd kampioen. Spelend op het hoofdveld en met een volle zijlijn wonnen ze ruim en konden hun kampioenschap vieren. Helaas konden ze niet aanwezig zijn bij de huldiging.

Kijk voor alle teamfoto's op onze socials!