dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Roxy Langereis
Lola van der Maat
Bestuur Jun
14

Introductie bestuur – Najet Rossen-Yacoubi, secretaris en Rob van Vroenhoven, penningmeester

Nieuws afbeelding
In december 2022 is er een nieuw bestuur gestart. Vijf van de zes bestuursleden zijn nieuw in hun rol, alleen Robbert-Jan Suur had al zitting in het vorige bestuur. De taken zijn als volgt verdeeld;

Robert Das: voorzitter
Najet Rossen-Yacoubi: secretaris en communicatie
Rob van Vroenhoven: penningmeester
Niels Breuker: bestuurslid HTZ Junioren
Percy Stam: bestuurslid HTZ Senioren
Robbert-Jan Suur: bestuurslid accommodatie, evenementen & sponsoring

In de komende maanden zullen de nieuwe bestuursleden zich voorstellen. Vandaag deel 2 met Najet Rossen-Yacoubi en Rob van Vroenhoven. 
 
Najet, 45 jaar en moeder van Faye en Milo, is naast moeder en allesregelaar werkzaam bij Nationale Nederlanden. Ook is ze bestuurder van een aantal stichtingen in de verzekeringswereld en een pensioenfonds. Ze vertelt enthousiast over haar rol in de hockeyvereniging. Rob, een Brabander van origine uit Helvoirt, geeft mede leiding aan een cloudservicebedrijf en heeft zich door het ondernemen ook financieel vaardig gemaakt. Met een lach op zijn gezicht, deelt hij zijn ervaringen als ouderbegeleider, coach en scheidsrechter bij de club.

Hun binding met de club is sterk en persoonlijk. Najet licht toe dat haar kinderen, die een groot deel van de week op het veld te vinden zijn, de drijvende kracht achter haar betrokkenheid bij de club zijn. Hoewel haar achtergrond voetbal is, begrijpt ze de aantrekkingskracht van het hockeyspel. 
Rob heeft in een ver verleden drie seizoenen gehockeyd, maar daarna voor andere sporten gekozen. Sinds dit jaar is hij terug op het hockeyveld - met zijn oude houten stick - bij de trimmers. Hij vertelt hoe hij en zijn vrouw Marina hun dochters Lisa en Emma voor hun zesde verjaardag opgaven voor Xenios. De oudste gaat binnenkort naar de senioren. Al die jaren is hij sterk betrokken bij de teams van zijn dochters en geniet hij van de warme sfeer bij Xenios.

Wanneer hen gevraagd wordt waarom ze zich hebben aangemeld als bestuurslid, is Najet de eerste die antwoordt. Ze wilde een bijdrage leveren nadat ze in de loop van de jaren verschillende onderwerpen had gezien die anders konden. Ze wilde helpen, zeker nu haar kinderen er volledig voor gaan. "Als je al bestuurder bent, en je hebt ervaring, dan is die stap op zich klein", zegt ze. Rob knikt en voegt toe dat hij dacht dat hij meer te bieden had in een ondersteunende rol dan in een hockeytechnische rol. Daarom zei hij ja tegen de rol van penningmeester.

Over Xenios heeft Najet niets dan lof. Ze beschrijft het als een toegankelijke diverse Amsterdamse hockeyclub, met no nonsens. Ze benadrukt dat Xenios veel potentie heeft, een prachtige centrale locatie in Amsterdam en een plek waar meer mensen graag zouden willen hockeyen. Rob vult aan dat hij Xenios ziet als een plek waar mensen samenkomen, niet alleen om te hockeyen, maar ook om te genieten van elkaars gezelschap.

Als secretaris is Najet verantwoordelijk voor het voorbereiden van vergaderingen, en het onderhouden van contacten met de KNHB, gemeente en andere stakeholders. Ze heeft verder een brede portefeuille aan commissies onder haar hoede: de ledenadministratie, vrijwilligers, communicatie en ledenwerving & behoud. Daarnaast is zij contactpersoon voor de onafhankelijke commissies Sportiviteit & Respect, Tucht en VCP. 
Rob, als penningmeester, ziet zijn rol als cruciaal voor de verdere groei van Xenios. Met zijn financiële vaardigheden en ervaring in de commerciële sector, kan hij winst- en verliesrekeningen interpreteren, begrotingen opstellen en financiële risico's in kaart brengen. "Ik zie het als mijn taak om de financiële gezondheid van Xenios te waarborgen en een solide financiële basis te leggen voor toekomstige groei," zegt Rob. Hij prijst zich zelf gelukkig met een zeer betrokken financiële commissie die vol passie het beste uit zichzelf en de club willen halen.

Hij heeft plannen om de financiële structuur van de club te verbeteren, door onder andere betere budgettering en nauwkeurigere financiële rapportages die voor alle leden inzichtelijk en begrijpelijk zijn. Daarnaast wil Rob graag nieuwe duurzame inkomstenstromen ontwikkelen. "We willen ervoor zorgen dat de club op een stabiele en duurzame manier kan blijven groeien," voegt hij toe.

In de toekomst hopen Najet en Rob samen met het bestuur en alle vrijwilligers van Xenios verder te bouwen aan de groei en ontwikkeling van de club. Ze willen Xenios niet alleen tot een sterkere sportorganisatie maken, maar ook tot een warme en gastvrije gemeenschap waar iedereen zich welkom voelt.

Op de vraag wat hun boodschap is aan de Xenios-leden, antwoordt Najet: "We willen dat je weet dat Xenios jouw club is, en we moedigen iedereen aan om betrokken te raken, hun ideeën te delen en hun handen uit de mouwen te steken. Er is zoveel dat we samen kunnen bereiken."

Rob sluit af met de woorden: "Laten we ons allemaal inzetten voor Xenios, en er een club van maken waar we trots op kunnen zijn, vandaag en in de toekomst. Wij zijn klaar voor de uitdaging en we hopen dat jullie dat ook zijn.”

Ook vrijwilliger worden? Bekijk onze vacature posters in het clubhuis, of mail naar [email protected] wat jij zou willen doen voor de club.