dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lola van der Maat
Roxy Langereis
Bestuur Apr
26

Introductie bestuur – Niels Breuker – bestuurslid HTZ Junioren: “Met zijn allen verantwoordelijk”

Nieuws afbeelding

In december 2022 is er een nieuw bestuur gestart. Vijf van de zes bestuursleden zijn nieuw in hun rol, alleen Robbert-Jan Suur had al zitting in het vorige bestuur. De taken zijn als volgt verdeeld;

Robert Das: voorzitter
Najet Rossen-Yacoubi: secretaris en communicatie
Rob van Vroenhoven: penningmeester
Niels Breuker: bestuurslid HTZ Junioren
Percy Stam: bestuurslid HTZ Senioren
Robbert-Jan Suur: bestuurslid sponsoring, accommodatie en evenementen

In de komende maanden zullen de nieuwe bestuursleden zich voorstellen. Niels Breuker bijt het spits af.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Niels Breuker en in het dagelijks leven ben ik docent Lichamelijke Opvoeding op een middelbare school in Mijdrecht. Ik ben de trotse vader van twee meiden die hun passie voor hockey en skiën van kleins af aan al mee hebben gekregen. Fauve zit in de MO12-2 en Pomme is een trainend F-je. Beide meiden skiën in het Skiteam van Hoofddorp en doen mee in de winter aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. Wij hebben een druk schema thuis aangezien we zelf ook nog willen/moeten sporten😀. En als er mooie golfjes in Nederland zijn, probeer ik het liefst ook nog even een paar uur te surfen.

Wat is jouw binding met de club?
Xenios is de club waar mijn vriendin haar hele leven al speelde. Ik ben hier 13 jaar geleden komen hockeyen in Heren 1 en heb drie jaar mogen deelnemen aan een groep waar we twee keer kampioen mee zijn geworden. Na een tijdje niet hockeyen, werd ik gevraagd om mee te doen bij een vriendenteam waar familie van ons in speelde. Dit was een superleuk team waarvan de kinderen vaak op zondag meegingen naar de club om lekker te hockeyen en te spelen.

Sinds afgelopen jaar ben ik speler van H30-1; een nieuwe groep jonge honden die op een goed niveau kan hockeyen, maar waarbij het sociale aspect ook een grote rol heeft. En op zondag samen na de wedstrijd - onder het genot van een drankje - vanaf de tribune naar Dames 1 of Heren 1 kijken.

Waarom besloot je je aan te melden als bestuurslid of waarom zei je ja?
Mensen hebben nou eenmaal altijd commentaar. Zo zitten wij Nederlanders in elkaar. Je kan het vaak niet goed doen als club of commissie, maar je bent samen verantwoordelijk met een groep vrijwilligers die de club zo goed mogelijk willen besturen. Vrijwilligers die er veel tijd in steken en dat vergeten mensen vaak. Ik merk dat er best veel ouders zijn die het beter weten, of graag beter willen zien. Daar was ik er ook een van. Tja… en als je commentaar levert, of denkt het beter te kunnen en je kan een bijdrage leveren, dan moet je het ook zelf oppakken vind ik. Dus daarom heb ik ja gezegd op HTZ-junioren.

Wat vind je van Xenios en wat voor rol speelt Xenios voor mensen?
Ik heb meerdere clubs gezien als speler, trainer en als (jeugd)coach dus ik heb aardig wat vergelijkingsmateriaal.

Toen ik als speler in Heren 1 kwam hockeyen waren we echt een familieclub waar op zondag de lijn helemaal vol stond als Heren 1 en Dames 1 thuis speelden. En stiekem een club met veel ambitie om op een hoger niveau te gaan spelen, zowel in de jeugd als bij de senioren. Ik heb de club zien groeien van een familieclub naar een tophockeyclub. Waar hockey op hoog niveau een groot deel van uitmaakt, maar waar plezier nog een veel grotere rol speelt. We hebben leuke activiteiten in de weekenden voor jong en oud. Die combinatie is goud waard. Dat zie je nu - na Covid-19 - ook weer terugkomen. En je ziet families met kinderen van vroeger, waar de kinderen van die kinderen nu weer starten met hockey. Iedereen van vroeger blijft terugkomen omdat ze goede jeugdherinneringen hebben en daar mogen we echt trots op zijn. En de nieuwe generatie neemt ook gezellige vriendjes en vriendinnetjes mee die niet uit hockeyfamilies komen. Zo krijgen we een steeds grotere Xenios-familie.

Wat zijn voor jou belangrijke aspecten binnen je functie en wat kunnen we van je verwachten?
Dat iedereen op het juiste niveau met de het juiste plezier traint en speelt op ons mooie complex. Doordeweeks is het heerlijk druk, waarbij de vrijdagmiddag ouderwets gezellig is. Ouders komen weer kijken naar hun kinderen en drinken gezellig een drankje, eten een hapje op de club.

Alle spelers hebben recht op een training, maar we merken ook dat de trainers schaars worden. We zijn dit jaar weer gestart met een leuk uitje voor de trainers en we gaan het jaar met de trainers goed afsluiten. De voorbereidingen voor volgend jaar zijn in volle gang. Samen met het HT-junioren team ligt de focus al op volgend jaar om alles klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Trainers worden belangrijkere schakels binnen de organisatie, ook met oog op het nieuwe indelingsbeleid. Voor deze trainers ga ik mijn best doen om ze te laten groeien op verschillende vlakken. Onze technisch directeur en technisch manager zijn twee toppers die de trainers aansturen, maar we hebben er nog veel meer rondlopen. Die gaan we begeleiden zodat onze jeugdopleiding (hockeyhuis) nog beter gaat worden de komende jaren.

Ik ben dan weliswaar verantwoordelijk als bestuurslid, maar samen met alle leden en ouders zijn we verantwoordelijk om de club zo goed mogelijk te laten draaien.

‘Het geheel is meer dan de som der delen’, heb ik ooit moeten leren tijdens mijn opleiding. Binnen een teamstructuur komt deze zo ontzettend vaak naar voren. Ik denk dat er veel ouders en spelers op de club rondlopen die onze club kunnen laten groeien. Op wat voor manier dan ook. En dat is waar we naar op zoek zijn, een mooie toekomst voor onze club. ‘Xenios dat zijn jij en ik samen’ is niet voor niks de slogan van de club.


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws