Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jan Meij Ibarra
Algemeen Maa
24

Xenios in actie: Oekraïne in nood

Nieuws afbeelding

Xenios komt in actie en we kunnen zeggen: het loopt fantastisch. De aanleiding voor deze actie is triest en dat maakt het gevoel dubbel. Het is geweldig om te zien hoe de teams zich inzetten met mooie biedingen voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. Op de site (link) kan je lezen over de Oekraïense hockeyster Yana Vorushylo en hoe zij zich inzet, samen met haar oude teamgenoot (en scheidsrechter) Laurine Delforge, voor de stichting Stand With Ukraine. 

Yana zal Sportpark Sloten aanstaande zaterdag zelf bezoeken en neemt haar moeder, schoonzus en neefje mee. Zij zijn onlangs hun woonplaats Soemy ontvlucht. Twee weken geleden konden zij, dankzij de humanitaire corridor, samen met duizenden andere inwoners uit Soemy worden geëvacueerd. Dit was de dag na een Russische aanval op hun woonplaats waarbij 22 doden vielen. Veel van haar familie is nog in de Oekraïne. Ze heeft dagelijks contact. De achtergebleven familieleden moeten leven met een continue dreiging van bommen. De exodus uit het land is nog steeds in volle gang: 10 miljoen mensen zijn op de vlucht.

Wij zullen Yana als onze gast op Sportpark Sloten ontvangen. Het is niet voor te stellen in welke vrijheid wij leven en de ontberingen die zij moeten doorstaan, ver van huis en haard. Of wat ervan over is.


Op de foto: Yana, haar moeder, schoonzus en neefje