dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Nilou Dissel
Pleun Wijgman
Iris den Hollander
Emiel Willems
Algemeen Maa
21

Xenios Vrijwilliger in de schijnwerper: Ronald Sanders

Nieuws afbeelding
Naam: Ronald Sanders

Commissie: Gevonden voorwerpen

Wie ben jij?
Ik ben Ronald Sanders (68), woon in Amsterdam en ik ben gepensioneerd basisschool leraar. Ik heb nooit zelf hockey gespeeld, maar mijn 2 zoons wel. Dat zijn Willem en Karel Sanders. Beiden hebben in Heren 1 gespeeld, veel teams gecoacht, en allerlei andere dingen gedaan voor de club. Willem speelt nu nog steeds bij Xenios, Karel is rond 2012 gestopt.

Hoe ben je betrokken geraakt als vrijwilliger?
Toen Willem heel klein was ging ik met hem in het kinderzitje fietsen en dan gingen we vaak naar sportparken omdat daar wat gebeurde, wat te zien was. Op de oude Xenios-locatie aan de Ringvaartdijk was een zandbak; dat was dus een geliefde plek. Daar waren een paar oudere meisjes die met Willem voor het eerst een balletje oversloegen en zo begon zijn liefde voor hockey.
Meteen in het jaar dat Willem ging hockeyen als 6-jarig jongetje ging ik bardiensten draaien, daarna werd ik bar-coördinator, vervolgens chef karton en toen ging ik de gevonden voorwerpen beheren. Dus ik ben al ruim 30 jaar vrijwilliger bij Xenios,  waarvan 20 tot 25 jaar voor de gevonden voorwerpen. 

Wat doe jij bij Xenios?
Ik zorg voor de gevonden voorwerpen. Deze zitten in de kist in de hal. Één keer per week ga ik naar het clubhuis, zoek alle dingen uit die er liggen en beschrijf ze voor in de lijst op de website (te vinden onder het kopje ‘club’).
Als iets 3 weken in de bak ligt, gaat het weg. Bidons gaan bij het afval, sticks blijven in de stick-bak in de hal, Xenios tenue kleding en hockeyschoenen gaan naar de kledingmarkt (september), hockeymaterialen naar de commissie materiaalzaken, goede kleding breng ik naar de kledingbank in Amstelveen. Oude en kapotte kleding en handdoeken gaan in de textielbak. Ik probeer dus zoveel mogelijk te recyclen.

Ook beantwoord ik vragen in de mailbox [email protected]. Daar komen voornamelijk vragen van gast-teams binnen. En vragen over verloren ringen, telefoons, sleutels etc. Maar waardevolle zaken moeten worden afgegeven bij de bar en niet in de gevonden voorwerpen bak gelegd worden, dus daar heb ik geen zicht op.
Gevonden strafcornermaskers moeten ook bij de bar worden afgegeven in plaats van in de bak, want anders worden die helaas door anderen meegenomen.

Er blijven enorm veel bidons achter, en echt niet alleen maar goedkope exemplaren. Verder veel jassen, vesten en truien, ook hier vaak dure merken. Het merendeel is kinderkleding. Het verbaast me enorm dat die niet worden opgehaald. Ik zou zeggen: doe eens wat meer moeite voor je verloren spullen! Kom langs of bekijk de lijst op de website.

Af en toe vind ik een schooltas met boeken. Als ik daar een naam in vind ga ik actief op zoek naar de eigenaar.

Wat betekent het nieuwe clubhuis voor de gevonden voorwerpen? 
De bak die we nu hebben is heel oud en puilt meestal uit. Dat is geen gezicht bij binnenkomst. Sommige clubs hebben er een nette kast en kapstok voor. Ik hoop dat er in het nieuwe clubhuis ook zoiets komt.

Wat betekent Xenios voor jou?
Xenios is zo goed (geweest) voor mijn 2 zoons; hier lid zijn heeft hun karakters mede gevormd. Daar ben ik dankbaar voor. Beiden hebben er nog steeds veel vrienden.
 
Vóór Corona gingen mijn vrouw en ik veel naar de wedstrijden van Willem kijken, wel alleen bij mooi weer. Zijn team ken ik ook goed, dan dronken we vaak een drankje mee. Hopelijk gaan we dat wel weer meer doen.

Ik doe ook wel eens mee met de pub-quiz, ik weet dan vaak de antwoorden op de gekke vragen. Ik heb zelfs een keer gewonnen, en nee: dat was geen doorgestoken kaart met Willem!

Wat wil je nog kwijt?
Zolang ik gezond en mobiel ben, blijf ik de gevonden voorwerpen doen. En als iemand met me mee wil doen, dan is dat ook prima!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws