Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Jan Meij Ibarra
Algemeen Maa
10

Vrijwilligerscampagne halverwege

Nieuws afbeelding

Zoals op de socials en in de mails was aangekondigd, is de vrijwilligerscampagne afgelopen weekend gestart.

Met een heerlijk zonnetje en een lekker muziekje werd de vrijwilligerstent opgezet aan het begin van onze velden en meteen werd de aandacht getrokken van spelers en ouders van de thuis spelende Xenios teams.

Het verhaal is helder: zonder vrijwilligers geen hockey, zonder hockey geen vereniging. We hebben momenteel nog veel posities in te vullen en met de verwachte groei van de club, zal de groep vrijwilligers hierin ook mee moeten groeien.

Het eerste weekend was meteen een succes. Acht potentiële vrijwilligers hebben zich aangemeld en minstens zo belangrijk is dat bij veel mensen de nieuwsgierigheid gewekt is. Vrijwilligerswerk is niet alleen zitting nemen in een commissie, er zijn vele vormen van vrijwilligerswerk. Er is bijvoorbeeld een grote vraag naar invulling voor projectmatig werk en er is zelfs een pool van mensen die zelf bepalen of ze ergens aan mee willen doen of niet. Zo is er voor iedereen een passende vorm van vrijwilligerswerk.

Ook interessant is dat we veel studerende leden hebben waarvan de studierichting goed past bij de behoeftes van onze club. De rechtenstudent die onze contracten kan toetsen, de geneeskundestudent die goede ideeën heeft over het organiseren van eerste hulp bij ongelukken of de psychologiestudent die meedenkt hoe we onze leden, ouders, vrijwilligers en betaalde krachten kunnen binden aan de club. En zo doet de vrijwilliger ervaring op en is de club is erbij gebaat. Het mes snijdt zo aan twee kanten.

Met het 2campagneweekend voor de boeg hopen we nog meer vrijwilligers in te inlijven om de toekomst van Xenios te kunnen borgen.

Dus loop ook komend weekend even langs bij de tent en laat je inspireren. Geen tijd, kan je de tent niet vinden of speel je uit dit weekend? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Met vriendelijke groet,

Marcel Middelink
commissie vrijwilligers