Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 sep Heren 1
27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Mink van der Meijden
Lotti Arts
Algemeen Apr
21

Xenios bouwt aan nieuw clubhuis op Sportpark Sloten

Nieuws afbeelding

Onlangs werd de eerste paal in de grond geslagen voor het nieuwe clubhuis van Xenios op Sportpark Sloten waar de club sinds 2019 gevestigd is. Michiel van Zutphen, voorzitter van de Amsterdamse club: "Verheugd en zeer tevreden met deze enorme mijlpaal”. De komende week gaat aannemer Badhoeve Bouw verder met het grondwerk en de fundering.

In 2017 werd het besluit tot verhuizing genomen tijdens een buitengewone ledenvergadering van Xenios. Het sportpark aan de Ringvaartdijk werd te klein voor de ambities van de hockeyvereniging. Een verhuizing naar Sportpark Sloten, waar Xenios al een vierde veld naast de velden aan de Ringvaartdijk in gebruik had, was een logische stap. Xenios heeft op het nieuwe complex sinds de verhuizing tijdelijk het oude clubhuis van voetbalvereniging Herenmarkt in gebruik. "Dit clubhuis werd door onze vrijwilligers flink verbouwd, waaronder het realiseren van een nieuwe bar, want je wilt ook je leden tijdens de bouw een goed onderkomen bieden. Een beetje gedateerd maar een oh zo gezellig clubhuis dankzij de open haard” aldus de voorzitter.

De bouw van het nieuwe clubhuis, ontworpen door Blackbox Architecten, moet in januari/februari 2022 afgerond zijn. Duurzaamheid is een belangrijk thema. Zo wordt veel aandacht besteed aan het recyclen van bestaande materialen, wordt de gasvoorziening op basis van bio propaan en worden op het dak 128 zonnepanelen geplaatst door Eco-On. Xenios is verder een meerjarige samenwerking aangegaan met kinderopvangorganisatie Woest Zuid welke vanuit het nieuwe clubhuis haar diensten zal aanbieden.

SBHC Xenios aan de rand van Amsterdam, met bijna 1.300 leden, groeide ook het afgelopen jaar, na een succesvolle actie om o.a. studententeams en jongste jeugd te werven. De club biedt een plek voor iedereen die sportief en lekker met hockey wil bezig zijn: van gezellige en ambitieuze vriendenteams tot prestatiehockey, waarbij zowel Xenios heren 1 en dames 1 zich in de overgangsklasse laten gelden.

Xenios prijst zich gelukkig met vijf gloednieuwe watervelden op een prachtig bosrijk sportcomplex aan de Sloterweg. Op het park resideren ook een honkbalvereniging, een American football club, een handbalvereniging en voetbalclubs. Tevens is er een wielerbaan buiten en binnen (Velodrome) en een mountainbike parcours te vinden. "Voor Xenios ontbrak nog een nieuw clubhuis op het mooiste sportcomplex van Amsterdam” aldus de voorzitter van de club. "De komende twee jaar zal er ook door de andere sportclubs nog flink gebouwd worden. Na de afronding van alle bouwactiviteiten zal het gehele park nog een facelift krijgen met nieuwe wegen en aanvullende bebossing. We zitten hier prachtig!”.
 

*Mediabericht 17 april 2021

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws