HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Bent Rietberg
Lot Alberdingk Thijm
James Jaspers
Elske Hartong
Jeugd Apr
2

Informatie teamindelingsproces 2021-2022

Nieuws afbeelding

Beste ouders en spelers,

Graag informeren we jullie over het teamindelingsproces voor seizoen 2021-2022. Door Corona zal ook dit jaar het teamindelingsproces net iets anders gaan dan vorig jaar toen we ook in de Corona pandemie zaten. Graag leggen we uit, aan de hand van onderstaande tijdslijn, hoe de selectiekalender er dit jaar uit gaat zien.

Tijdslijn:

• Week 5 april: alle spelers in meiden A ontvangen een ‘Xenios op maat’ formulier, waarin aangegeven kan worden of je het liefst op sterkte of bij vriendinnen ingedeeld wilt worden

• Woensdag 14 april: informatiebijeenkomst van teamindelingsproces (Teams meeting) – verdere informatie volgt spoedig

• Zaterdag 17 t/m vrijdag 23 april (week 16) - Selectieweek: zoals vorig jaar zullen alle teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan twee trainingen met diverse oefeningen waar uw kind ten opzichte van de andere spelers wordt beoordeeld door trainers en technische staf

• Vrijdag 14 mei (week 19): bekendmaking van de selectiegroepen. De groepen zullen bestaan uit de huidige spelers van de selectieteams en breedte spelers die daarvoor in aanmerking komen.

• Vanaf maandag 17 mei (week 20): start trainen voorlopige selectie- en breedte groepen.

• Vrijdag 4 juni in de avond (week 22): communicatie van definitieve teamindeling voor alle Junioren teams (seizoen 2021-2022), dus de breedte- en selectieteams

• Vanaf maandag 7 juni (week 23): start trainen van selectie- en breedteteams in de nieuwe samenstelling

• Vanaf maandag 12 juli (week 28): zomervakantie (stop trainingen)

Op 4 juni zal het schema met de nieuwe teamindelingen gepubliceerd worden op de site van Xenios. Net als vorig jaar zullen dit weer spannende momenten zijn voor de kinderen en ouders. In welk team kom ik te spelen en bij welke vriendjes/vriendinnetjes zit ik? Ook zal er hier en daar een teleurstelling zijn. Daarom willen wij als selectie commissie graag toelichten hoe de selectie dit jaar zal plaatsvinden:

Het beleid van Xenios streeft na dat elk kind op zijn of haar niveau hockeyt en daardoor in het meest passende team speelt en zodoende plezier houdt in het hockeyen. Dit kan dus betekenen dat je niet met je vriendjes of vriendinnen hockeyt. Om dit te kunnen bepalen gebruikt Xenios dit seizoen:

• De beoordelingen van de trainers/coaches (in tegenstelling tot voorgaande jaren heeft Xenios besloten om ouderbegeleiders niet te laten beoordelen)

• De beoordelingen verkregen uit de selectieweek

• De spelers in de selectiegroepen worden nog verder geselecteerd door additionele beoordelingen van de trainers en technische staf.

Tijdens de selectietrainingen beoordelen de trainers en technische staf de individuele prestaties van alle kinderen ten opzicht van elkaar op:

1. Techniek: denk daarbij aan balbeheersing, passing, passeer acties, verdedigen en scoren

2. Tactisch inzicht: denk daarbij aan spelinzicht, positie houden, aanspeelbaarheid en combinatievermogen

3. Conditioneel/Snelheid: denk daarbij aan atletisch vermogen, startsnelheid, wendbaarheid, duelkracht en coördinatie

4. Mentaal: denk daarbij aan (wedstrijd)mentaliteit, leiding geven, drukbestendigheid n teamspeler, sportief gedrag en doorknokken bij achterstand

5. Leergierigheid: denk daarbij aan openstaan voor verbeteringen en adviezen (coachbaarheid) en ook trainingsbezoek en aandacht en inzet bij deelname aan trainingen

Zo streeft Xenios een evenwichtige beoordeling na. Aan de hand van deze beoordelingen deelt de selectiecommissie samen met de technische staf de teams in. De selectiecommissie beoordeelt de kinderen dus niet zelf, maar heeft enkel een uitvoerende en communicatieve rol.

Gedurende de selectie week in is het voor de ouders niet mogelijk om de trainingen bij te wonen.

We hopen dat we met deze mail wat meer achtergrond hebben kunnen geven bij hoe de teams tot stand komen en wat er speelt rond het teamindelingenbeleid dit jaar. Natuurlijk kunnen er altijd nog vragen zijn en die kunnen gestuurd worden naar [email protected]Echter individuele scores en verschillen tussen kinderen zullen nooit beschikbaar worden gesteld.

Ook is het selectiebeleid binnenkort op de Xenios website te vinden.

Hopelijk kunnen we allemaal komend seizoen weer voluit trainen en competitie spelen!

Vriendelijke groeten

De Selectiecommissie

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws