HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Elske Hartong
Lot Alberdingk Thijm
Bent Rietberg
James Jaspers
Algemeen Maa
18

Update werkgroep fietspad maart 2021

Beste leden,

Wij willen jullie graag een update geven van onze inspanningen van de afgelopen tijd en onze toekomstige plannen.

Wat willen we en waar staan we

Onze doelstelling is nog steeds om 2 fietspaden te realiseren langs de wielerbaan via de ambulance-ingangen aan beide zijden, door middel van schelpenpaden met ernaast een beschermend hekwerk tegen de wielrenners. Deze optie is niet alleen goedkoper dan een fietsbrug, maar ook de huidige infrastructuur leent zich al goed om dit te realiseren en het is ook nog relatief snel uitvoerbaar. Hiermee zouden we onze jeugdleden van die gevaarlijke Sloterweg afhalen.

Betrokkenen op het sportpark (incl wielrenvereniging) zijn het met deze oplossing eens, maar nu de gemeente nog. Vanuit het stadsdeel wil men het effect van de recente maatregelen op de Sloterweg eerst afwachten en wordt verwezen naar de lange termijnsoplossingen, die onder veel discussie staan en alleen maar verder vertraagd lijken te worden. Op dit moment zijn we dus hard bezig om bij de gemeente aan te tonen hoe (levens)gevaarlijk de Sloterweg nog steeds is (zie bijlagen). De recente maatregelen met de nieuwe drempels lijkt de situatie namelijk alleen nog maar gevaarlijker te hebben gemaakt, ondanks de snelheidsaanpassing naar max 30 km/u (zie bijgevoegde film).

Communicatie voorwaarts

Onze volgende stap is een noodkreet richting Wethouder van Verkeer en Wethouder van Sport van Amsterdam. Wij hebben hen allebei vorige week een brief aangeboden met onze zorgen EN onze oplossing inclusief achtergrondinformatie over deze al jarenlang slepende kwestie.

Als er geen respons volgt vragen we jullie binnenkort om diezelfde wethouders en masse te gaan e-mailen. We zullen dan ook de media (RTVNH) benaderen voor aandacht van dit probleem.

Zoals eerder gezegd: we kunnen jullie hulp goed gebruiken voor beeldmateriaal om onze woorden kracht bij te zetten. Het kind moet een gezicht krijgen, vooral richting de gemeente om de noodzaak voor een veilig alternatief fietspad te blijven benadrukken. Dus; stuur je foto’s of ander illustratief beeldmateriaal naar ons op, individueel of als team.

Meldingsformulier gevaarlijke situaties

Vergeet ook niet om alle onveilige verkeerssituaties te blijven melden aan ons:

Link naar formulier werkgroep "Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg - NU"

Namens "Werkgroep Aanpak gevaarlijke situaties Sloterweg - NU”,

Paul Valk
Dick Jans
Dieneke Schonenberg-Meinema
Duco Boer

e-mail: [email protected]


Bijlage: Inspraak vergadering SDC Nieuw-West 09-03-2021 Bijlage

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws