Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Nikki Hoogendam
Julie van Grunsven
Matthijs van Gaalen
Léon Louwman
Algemeen Dec
8

Overlijden Rien Verschuur

Nieuws afbeelding

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Rien Verschuur op 17 november overleed op 74-jarige leeftijd. Rien hockeyde zijn hele leven bij Xenios en was "lidnummer 2” op de ledenlijst. Een markante verschijning en steevast in Xenios overhemd met knoopjes op onze hockeyvelden te zien. Henk Tactor, oud-teamgenoot over Rien: "Een kunstenaar in het gewone leven en een kunstenaar op het veld! Na de diagnose astmatisch op zijn 16kreeg hij van zijn arts het advies om te gaan sporten. Dat werd hockeyen bij Sarto. Zijn vaste plek was rechtsbuiten”.

Al die jaren bleef Rien trouw aan zijn jaren 50 houten stick met lange krul. Henk: "Rien was na de wedstrijd vooral in gesprek met de tegenstanders. Als Rien er een keer niet was zeiden ze: "waar is die rooie?” of "waar is die kunstenaar?”. Een uiterst sociale en vriendelijke man die een fantastisch leven heeft gehad”.

Jaren terug is het herengenootschap LXX opgericht. Een team van 15 oud Veteranen L spelers die, totdat COVID-19 roet in het eten gooide, nog maandelijks bijeenkomen in Cafe de Drie Fleschjes in het centrum van Amsterdam voor een borrel en een hapje eten. Ook Rien was hier altijd bij. Rien was trouw aan zijn vrienden én aan zijn hockeyclub Xenios. Rien zei daarover zelf: "Ik ben de enige Jordanees die hockeyde”.

In het dagelijks leven was Rien een bekend en succesvol kunstenaar. In de Volkskrant lezen we "de man die van zijn kunst leefde en van zijn leven een kunstwerk maakte”. Wil je meer lezen over Rien als kunstenaar ga dan naar zijn website.

Twee jaar geleden werd bij Rien longkanker geconstateerd en doorliep hij chemokuren en immuuntherapie. Rien overleed in zijn slaap.

Door de beperkingen als gevolg van COVID-19 heeft de uitvaart in besloten kring plaats gevonden. Op de rouwkaart staat "Er is een Amsterdams beeldend kunstenaar gestorven”. In de loop van 2021 zal een passende herdenking worden georganiseerd. Belangstellenden kunnen via het online formulier herdenking.rienverschuur.nl of via de website www.rienverschuur.nl zich aanmelden om te zijner tijd een uitnodiging te ontvangen.

Op de foto van Veteranen L (2009) staat Rien derde van rechts.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws