HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Steyn Heuvelsland
Justin van Gelder
Matthijs Kuijt
Hugo van Renswoude
Algemeen Okt
15

Corona update per 14 oktober & geen zaalhockey

Nieuws afbeelding

 

In de persconferentie van 13 oktober is helaas weer een aanscherping van de corona maatregelen aangekondigd vanwege de nog steeds oplopende besmettingscijfers. In elk geval tot en met 11 november 2020 is de hockeycompetitie stilgelegd. Daarnaast blijven de horeca en de kleedkamers gesloten en is er geen publiek toegestaan op Sportpark Sloten. Toiletten en EHBO-zaken blijven wel toegankelijk.

Helaas betekenen de nieuwe maatregelen voor de senioren dat, naast het niet doorgaan van de wedstrijden, er niet getraind mag worden in teamverband. Dit geldt tenminste tot en met 11 november 2020.

De junioren mogen gewoon trainen en er mogen onderlinge wedstrijden (tussen Xenios teams) gespeeld worden. Het trainingsschema blijft gewoon zo als het is.

Géén zaalhockey voor junioren
Afgelopen weken hebben we veel gesproken over zaalhockey. Vorige week nog peilden we voor de 2e keer ieders mening over zaal- of midwintercompetitie. Maar na deze persconferentie is het voor het Xeniosbestuur niet meer reëel om de juniorenteams voor zaalhockey in te schrijven.

Ten eerste ligt de veldcompetitie nu voor 4 weken stil en deze zal -indien mogelijk- worden voortgezet in november en december. De veldcompetitie gaat dan overlappen met de zaalcompetitie en dat is niet wenselijk. Er komt dan te veel druk op de speelkalender te staan met alle gevolgen van dien.

Ten tweede zitten er aan het inschrijven van zaalteams meer financiële risico’s voor de club dan aan midwintercompetitie wanneer zaalhockey alsnog niet doorgaan kan vinden. Als gevolg van dit financiële risico en de onzekerheid van doorgaan kiest het bestuur ervoor om Xenios niet deel te laten nemen aan de zaalcompetitie.

In de afgelopen 2 weken bleek dat er steeds meer clubs in Noord-Holland niet meer mee gaan doen aan de zaalcompetitie. Van de 42 clubs in de regio Noord Holland doet minimaal de helft niet mee aan de zaalcompetitie.

We begrijpen dat dit besluit voor veel teams een teleurstelling zal zijn maar helaas zijn de gevolgen van corona te groot.

Enkele seniorenteams gaan wel -op eigen inschrijving en kosten- zaal hockeyen. 

De jeugdteams die de zaal in zouden gaan kunnen zich nu alsnog inschrijven voor de midwintercompetitie. 14 Xeniosteams hebben zich nu al ingeschreven. De 29 teams die voor zaalhockey kozen, krijgen vandaag opnieuw de keuze voorgelegd voor de midwintercompetitie.

Uiteraard zullen we de KNHB verzoeken om te zorgen dat er geen (of zeer beperkt) overlap zal zijn tussen de voort te zetten reguliere competitie en de midwintercompetitie.


 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws