HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Justin van Gelder
Matthijs Kuijt
Steyn Heuvelsland
Hugo van Renswoude
Algemeen Okt
6

Update coronamaatregelen en wat te doen bij besmetting

Nieuws afbeelding

Dit document wordt regelmatig ge-updatet, bv naar aanleiding van gewijzigde maatregelen en inzichten. Deze informatie vervangt eerder verstuurde e-mails.

Klik hier voor onze poster ‘HOCKEY & CORONA’.

Gezondheid
· Als jij of een huisgenoot verkouden is, hoest of plotseling geur/smaakverlies heeft, moet deze persoon zich laten testen en thuis blijven tot de uitslag bekend is. Als jij of een huisgenoot koorts heeft, of benauwd is laat deze persoon zich testen en blijft het hele huishouden thuis tot de uitslag bekend is. Dus dan ook niet naar training of wedstrijden.
· Lees meer over hoe te handelen bij een besmetting of klachten in het speciale document van Xenios: "Coronabesmetting, en wat nu?”, klik hier. Hierin staat o.a. een e-mailadres waar je een besmetting moet melden en waar je terecht kan met vragen.

Omdat ook op Xenios inmiddels coronabesmettingen bekend zijn, is er door de 2 coronacoördinatoren (Ingrid Bergman & Jet de Jong, artsen) van de club een Vraag & Antwoord-document opgesteld dat antwoord geeft op vele vragen. Daarin staat ook hoe je een besmetting aan Xenios moet melden. Het document kan je via deze link raadplegen of via de website.

Een besmetting kan iedereen overkomen. Daar kan je in de meeste gevallen niets aan doen. Voel je niet schuldig en maak elkaar onderling geen verwijten. Het zijn bijzondere tijden voor iedereen. Maar als iedereen zich aan de regels houdt, beperken we wel zoveel mogelijk de risico’s.

Toeschouwers

· Met ingang van 29 september zijn bezoekers tijdelijk niet meer welkom bij sportwedstrijden en trainingen. Ook is de horeca gesloten. Lees hier hoe we dat bij Xenios hebben georganiseerd.
· Bij thuiswedstrijden van jeugdteams mogen de scheidsrechters, coaches en 1 ouderbegeleider mee met het team. De ouderbegeleider blijft buiten het veld (dus niet in de dug-out), tenzij hij/zij moet helpen bij bv een blessure.
· Voor bezoekende jeugdteams geldt: enkel benodigde rij-ouders om de spelers naar ons complex te brengen vallen onder teambegeleiding en mogen langs het veld (op 1,5 meter afstand) de wedstrijd volgen. Om een ‘level playingfield’ te behouden mogen de rij-ouders niet aanmoedigen.
· Bij uitwedstrijdenvan jeugdteams mogen de benodigde rij-ouders mee naar binnen als teambegeleiding. De KNHB roept op om dit te beperken tot het aantal ouders dat nodig is om het team te vervoeren. Sommige clubs stellen een maximum hiervoor. Bekijk de site van de tegenstander dus goed.
· Bij trainingen van jeugdteams mogen geen ouders mee naar het veld.
· Voor seniorentrainingen en -wedstrijden geldt dat -zowel van Xenios teams als van bezoekende teams- alleen de bekende staf mee naar binnen mag.
· Bij Xenios gelden geen looproutes, maar de 1,5 meter afstand moet door iedereen die 18 en ouder is worden gerespecteerd.

Algemeen

· De kleedkamers zijn niet toegankelijk. Kleed je voor en na de wedstrijd thuis om.
· Bij onweer mogen kinderen t/m 17 jaar (zonder afstand houden) het hele clubhuis in. Met toezicht van enkele trainers op 1,5 m. Maar dat mag dus níet bij regen.
· Bij het betreden/verlaten van het veld; geef elkaar voldoende ruimte.
· Geen line-up, shake hands of yell, direct opstellen bij teken van scheidsrechter. Verlaat het veld direct na het einde van de wedstrijd.
·Strafcorner-maskersmoeten na ieder gebruik worden schoongemaakt, bijvoorbeeld door wisselspelers.
· Bij gebruik vanauto’s naar uitwedstrijden adviseert het RIVM dat iedereen die 13 en ouder is een masker draagt.Bij voorkeur één ouder per auto. Check de website van de tegenstander voor het daar geldende corona protocol.
· Het is niet corona-proof om gesneden fruituit te delen tijdens de rust.
· Er is buiten een watertappunt gecreëerd om bidons te vullen (waterslang). Neem je eigen bidon mee en vul alleen je eigen bidon!
· Helaas mogen we geen mini’s van de week aanwijzen. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van ballenkinderen bij de wedstrijden van dames en heren 1.

Ter gelegenheid van het starten van de competitie heeft de KNHB het nieuwsbericht "Samen tegen corona: gedragsregels voor spelers en begeleiders" uitgegeven, klik hier.

Clubhuis
Ons advies is om zoveel mogelijk buiten te blijven. Maak je toch gebruik van het clubhuis dan zijn de volgende regels van kracht:

·In het clubhuis geldt overal eenrichtingsverkeer. Voor de bovenverdieping (incl. damestoiletten) geldt: ingang via de trap in de hal, uitgang via de brandtrap aan de achterzijde van de barruimte boven. De trap in de hal is dus één richting naar boven (m.u.v. barpersoneel)
·Voor de herentoiletten beneden in de gang geldt: ingang via de dubbele deur aan de rechterzijde van de hal, uitgang via de nooduitgang aan het einde van de gang.
· De kleedkamers zijn niet toegankelijk.
· De horeca is met ingang van 29 september tijdelijk gesloten
· In de komende weken zullen teammeetings liefst buiten plaatsvinden.
· Commissies zullen online moeten vergaderen, maar indien het echt noodzakelijk is (bv met externen die toch naar de locatie moeten komen) dan kan dat onder strikte handhaving van de 1,5 m afstand en maximum aantallen per ruimte.

In overleg met de barcommissie van Xenios kunnen ruimtes gereserveerd worden en videoruimtes geboekt worden. Verzoeken voor deze bijeenkomsten kan je indienen via [email protected]. Hierbij geldt in de mail noteren: alle voor- en achternamen, en van externen ook e-mailadres of telefoonnummer plus datum en aanvangstijd.
Degene die de reservering maakt doet de gezondheidscheck, klik hier. Iedereen die in de mail staat hoeft zich niet aanvullend te registreren via deze link of QR die in het clubhuis hangt.

·Maximale aantallen per ruimte:
Barruimte: 45 personen
Videozaal: 5 personen
Vergaderruimte: 4 personen

Handhaving doen we met z’n allen!

Spreek elkaar aan als het onbedoeld ergens mis gaat, zo houden we onze club veilig en gezond!

We wensen iedereen bovenal veel hockeyplezier!Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws