Daems 10.jpg Heren 1.png HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Aletta Moons
Koen Boots
Emma van Doorn
Algemeen Sep
11

Corona & Xenios (update 8 september)

Nieuws afbeelding

Beste (ouders van) leden en bezoekers,

Dit document wordt regelmatig ge-updatet, bv naar aanleiding van gewijzigde maatregelen en inzichten. Belangrijke wijzigingen zullen enige tijd in rood zichtbaar blijven. Deze informatie vervangt eerder verstuurde e-mails.

Klik voor de poster, incl. links hier (PDF - nieuwe versie).

Afschaffing looproutes en verplichte in- en uitgangen van velden

Na een weekend observeren, constateren we dat het volgen van de looproutes op
ons complex zeer lastig is. De zeer brede paden nodigen uit om toch de kortste route
te nemen. Omdat wij ook zien dat er voldoende ruimte is - zelfs op een volle
wedstrijddag - hebben we besloten om de looproutes af te schaffen. Maar dit kan
alleen als iedereen wél de 1,5 meter afstand regel (=2 armlengtes) respecteert.

Dus laat anderen passeren, blokkeer de looppaden niet, houd rekening met elkaar.

Let er ook op dat je als toeschouwer niet te dicht bij de dug-outs staat, zodat spelers
en coaches voldoende afstand van jou kunnen houden.

Voor alle spelers geldt daarnaast: geef andere spelers de ruimte om het veld te
verlaten of te betreden. Van trainers en coaches verwachten we dat zijn hun teams
hierover duidelijk instrueren.

Ook het pad tussen veld 12A en 12B gaat weer open. Echter op het stuk achter
de dug-outs van veld 12A is het zó smal dat we vragen daar niet stil te staan.

 

Corona maatregelen in het kort

· Als jij of een huisgenoot verkouden is, hoest of plotseling geur/smaakverlies heeft, moet deze persoon zich laten testen en thuis blijven tot de uitslag bekend is. Als jij of een huisgenoot koorts heeft, of benauwd is laat deze persoon zich testen en blijft het hele huishouden thuis tot de uitslag bekend is. Dus dan ook niet naar training of wedstrijden.

· Op wedstrijddagen zijn er vrijwilligers in oranje hesjes aanwezig (vanuit Clubhuisdienst en Wedstrijdtafel) die uitleg geven. Op trainingsdagen rekenen we op ieders eigen verantwoordelijkheid.

· De beneden-bar is operationeel. Lees meer over de openstelling van het clubhuis (horeca, toiletten, kleedkamers) verderop in dit bericht.

· Het advies voor kleedkamers is gewijzigd: niet meer toegankelijk.

· Bij onweer mogen kinderen t/m 17 jaar (zonder afstand houden) het clubhuis in. Met toezicht van enkele trainers. Maar dat mag dus níet bij regen.

· Team-uitjes: let op maximaal 6 personen van 13 en ouder in de thuissituatie; zoek een veilige activiteit buiten, of in een goed gereguleerde indoor locatie.

· De 1,5 meter afstand geldt voor allen die 18 en ouder zijn en geldt alleen niet tíjdens het spel. Dus wél afstand houden tijdens de rust, tijdens coaching, in de dug-out en bij warming up & cooling down. Cornerbesprekingen mogen wel: kort en met zo min mogelijk mensen.

· Geen line-up en shake hands, direct opstellen bij teken van scheidsrechter.

· Strafcorner-maskers moeten na ieder gebruik worden schoongemaakt, bijvoorbeeld door wisselspelers.

· Bij gebruik van auto’s naar uitwedstrijden adviseert het RIVM dat iedereen die 13 en ouder is een masker draagt.

· Het is niet corona-proof om gesneden fruit uit te delen tijdens de rust. Er wordt door de club geen limonade verstrekt.

· Helaas mogen we ook geen mini’s van de week aanwijzen. Ook wordt er (toch) geen gebruik gemaakt van ballenkinderen bij de wedstrijden van dames en heren 1.

Ter gelegenheid van het starten van de competitie heeft de KNHB het nieuwsbericht "Samen tegen corona: gedragsregels voor spelers en begeleiders" uitgegeven, klik hier

Spreek elkaar aan als het onbedoeld ergens mis gaat, zo houden we onze club veilig en gezond!

Beperkte openstelling horeca

Zoals we weten mogen we alleen naar een café of restaurant mét een reservering en mét zitplaats. Die regels gelden ook voor clubhuizen. Maar alles moet wel uitvoerbaar zijn. Daarom hebben we het volgende besloten:

Horeca
Op wedstrijddagen is de barruimte boven gesloten.

Beneden in de hal is een tweede bar gebouwd.

De klanten van deze bar zullen zich vóór het clubhuis opstellen. 1 voor 1 kan men naar binnen, bestellen, betalen en door de nooduitgang aan de rechterzijde weer naar buiten. Op deze manier hoeven we niet te werken met reserveringen.

Binnen en om het clubhuis heen zijn géén zitplaatsen, dus neem je consumpties mee naar het veld.

Een watertappunt buiten is gecreëerd om bidons te vullen (waterslang). Neem je eigen bidon mee en vul alleen je eigen bidon!

Op trainingsdagen is de beneden-bar (in principe) open vanaf de eerste tot na de laatste training.

Daarnaast kunnen teams debarruimte boven reserverenvoor een drankje ná hun training. Daarbij moet iedereen zitten en 1,5 m afstand houden, ook op de banken. Er mogen maximaal 45 mensen in de barruimte.

De aanvoerder/coach moet hiervoor reserveren via [email protected].In de mail moeten teamnaam, alle voor- en achternamen staan, plus datum en aanvangstijd. Verder doet de aanvoerder/coach de gezondheidscheck. klik hier. De reservering moet uiterlijk op de vrijdagavond vóór de training worden gemaild, en vol=vol.

Teammeetings, team-bbq en commissies
In overleg met de barcommissie van Xenios kunnen ruimtes gereserveerd worden, bbq’s/teamontbijt georganiseerd en videoruimtes geboekt worden. Verzoeken voor deze bijeenkomsten kan je indienen via [email protected]. Ook hierbij geldt in de mail noteren: alle voor- en achternamen, en van externen ook e-mailadres of telefoonnummer plus datum en aanvangstijd. Degene die de reservering maakt doet de gezondheidscheck, klik hier.

Maximale aantallen per ruimte:

Barruimte: 45 personen

Videozaal: 5 personen

Vergaderruimte: 4 personen

Eenrichtingverkeer

Voor de beneden-bar geldt eenrichtingsverkeer zoals hierboven beschreven.

Voor de bovenverdieping (incl. damestoiletten) geldt: ingang via de trap in de hal, uitgang via de brandtrap aan de achterzijde van de barruimte boven. De trap in de hal is dus één richting naarboven(m.u.v. barpersoneel)

Voor de herentoiletten beneden in de gang geldt: ingang via de dubbele deur aan de rechterzijde van de hal, uitgang via de nooduitgang aan het einde van de gang.

De kleedkamers zijn niet toegankelijk.

Handhaving doen we met z’n allen!
Er rust een grote verantwoordelijkheid bij de gebruikers in en rondom het clubhuis.

Maar uiteraard ziet ook het barpersoneel toe op de regels. Op zaterdag en zondag wordt het vaste bar-team ondersteund door ouders van jeugdteams, c.q. leden van seniorenteams (tijden afhankelijk van speelschema) in een clubhuisdienst. In deze clubhuisdienst komt nu ook een ‘Coronataak’. Het aantal mensen voor een clubhuisdienst wordt hiervoor verhoogd van 4 naar 5. Indeling verzorgt de bar-co.

Op trainingsdagen wordt er buiten geen toezicht gehouden. We vragen ouders om indien mogelijk niet naar trainingen te komen kijken, en als je wel komt om afstandsregels onderling in acht te nemen. We vragen ouderbegeleiders om hier aandacht aan te besteden, bv in de groepsapps.

We wensen iedereen bovenal veel hockeyplezier!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws