Nieuwe rendering clubhuis Xenios.jpg

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

27 sep Heren 1
6 sep Heren 1
15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Lois Oudijk
Algemeen Jun
30

Xenios wil studententeams erbij

Nieuws afbeelding

Het bestuur heeft een commissie aangesteld die verantwoordelijk is om meer jong volwassenen te werven (studenten en werkende jongeren). De commissie heeft zich ten doel gesteld om 10 teams te werven in de komende 3 jaar. Te beginnen met studenten. Behalve dat dit gewoon gezellig is, is dit ook goed voor de financiën van Xenios, waar alle leden van profiteren. Het plan van aanpak is goedgekeurd: vriendenteams, kratjes en een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden maken hier onderdeel van uit. 

In mei en juni hebben Matthieu Schaar, Sam Koot, Rosalie Eeman, Fleur van de Meer, Stanja Kerkwijk en Gerhard Top enkele videocalls gehad om te komen tot een plan van aanpak.

Dit plan is in juni goedgekeurd door het bestuur. In het begin zal de focus liggen op de werving van studententeams, middels online en fysieke promotie. Omdat Xenios bij studenten relatief onbekend is, zullen we met een scherp aanbod komen met als doel zo’n 50 nieuwe leden aan het begin van het volgend seizoen binnen te halen.

De belangrijkste elementen uit dit plan zijn:
·nadruk op bekend maken; wij zijn een gezellige club, hebben goede faciliteiten en zitten maar op 15 minuten fietsafstand van het Vondelpark!
·streven naar 10 teams, met 150 leden kun je goede feesten hebben
·kratjes bier kunnen besteld worden, dit werkt qua snelheid en gezelligheid uitstekend op andere studentenhockeyteams
·vriendenteams zijn van harte welkom; meld je aan als groep of als vriendenteam en je krijgt 20 euro bartegoed per persoon (aanmelding vanaf 6 personen)
·we hebben een bijzonder scherp aanbod voor studenten; het eerste jaar krijg je als nieuw lid 50% korting op je contributie en het tweede jaar 25% korting
·er worden vrijblijvende kennismakingstrainingen georganiseerd
·er wordt een permanente commissie benoemd die hier verantwoordelijk voor is, de makers van het plan vormen de eerste commissie waarvan Sam Koot de voorzitter is.

De investering in het eerste jaar zal zeer beperkt zijn en bestaat met name uit promotiekosten. Bij enig succes hebben we als vereniging al een positieve baat vanaf het eerste jaar. Het bestuur is zich ervan bewust dat het scherpe studentenaanbod voor nieuwe leden mogelijk bij bestaande leden vragen oproept.
Echter, gelet op het belang van groei voor alle leden en de relatieve onbekendheid van Xenios bij de doelgroep is besloten het plan als geheel over te nemen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws