Daems 10.jpg Heren 1.png HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Celina Heitz
Fabiënne van Millingen
Algemeen Mei
20

SBHC Xenios opent 5e waterveld

Nieuws afbeelding

Onlangs verhuisde hockeyvereniging Xenios van de Ringvaartdijk naar Sportpark Sloten aan de Sloterweg in Amsterdam. Slechts een paar honderd meter verderop. Xenios beschikte al over vier volwaardige watervelden. Een vijfde veld komt daar nu bij.

De club had zich de opening anders voorgesteld maar maakte, als gevolg van de COVID-19-maatregelen, van de nood een deugd. De opening, afgelopen zondag, door voorzitter Michiel van Zutphen werd gestreamd via Instagram live. De voorzitter: "Door de opening van ons 5e veld online te kunnen we toch met onze leden dit heuglijke feit vieren”. Een speciale rol was weggelegd voor Daan Tresfon en Amélie van Heeringen, trainende F-jes bij de club. Nadat de voorzitter het lint had doorgeknipt waren Daan en Amélie aan de beurt om de eerste goal te scoren.

Bekijk hier het filmpje van de livestream.

De voorzitter: "De komende tijd wordt er door gemeente en aanwezige clubs hard gewerkt aan het verder optimaliseren van ons complex. Veel is er al gedaan. Sportpark Sloten mag een van de mooiste hockeycomplexen worden genoemd van Amsterdam en omstreken, zo niet de mooiste. We verwachten binnenkort met de bouw van ons nieuwe clubhuis te starten. Onze tijdelijke huisvesting door onze vrijwilligers opgeknapte clubhuis Herenmarkt voelt inmiddels aan als thuis. Maar straks kijk je hier op de verhoging van ons nieuwe state-of-the-art clubhuis uit over onze 5 watervelden. Een fantastisch vooruitzicht!”.

Bestuurslid accommodatiezaken van Xenios, M’barek Ben Addi, presenteerde op de dag van de opening nog een noviteit. Een praktische tool voor de eigen leden en voor de bezoekende clubs in het nieuwe seizoen: een online plattegrond van het sportpark van Xenios. Ben Addi: "Bij de ingang van het Sportpark kan een QR-code gescand worden waarmee deze plattegrond op je smartphone wordt geladen. Zo weten bezoekers direct waar welke velden liggen, de (corona)route naar het gewenste veld en welke coronamaatregelen van kracht zijn". 

Xenios telt nu 1.100 leden en door de beschikking over 5 volwaardige watervelden is er nog voldoende ledengroei mogelijk. Voorzitter Van Zutphen: "Binnenkort starten we met een ledenwerfcampagne. Door onze ligging, op een kwartier fietsen van het Vondelpark, breiden we ons wervingsgebied uit. Met onze vlaggenschepen Heren 1 en Dames 1 uitkomend in de overgangsklasse en vele jeugdteams in de top- of subtopklassen manifesteren we ons goed op hockeygebied. Bovendien een erg gezellige club met veel actieve vrijwilligers. Van Zutphen: "De deur staat open: Xenios heeft alle ruimte. Je bent welkom op onze club”.

Meer over Xenios? Kijk hier voor meer informatie, het aanmeldingsformulier en mailadressen.

 Fotos'zijn gemaakt door clubfotograaf: Callum Weijde

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws