Daems 10.jpg Heren 1.png HFN-0037.jpg IMG_1061.JPG nieuw complex.png nieuwe clubhuis  12.JPG

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Celina Heitz
Fabiƫnne van Millingen
Jeugd Mei
15

Xenios jeugd verlegt focus naar volgend seizoen

Nieuws afbeelding

Vanaf maandag 25 mei gaat voor de gehele jeugd de focus op het seizoen 2020 - 2021. De huidige teams houden op te bestaan en alle spelers gaan, tot aan de zomervakantie, gelijktijdig trainen in hun nieuwe categorie (ABCDEF). Dus bijvoorbeeld alle meisjes C (huidige 1e jaars C en 2e jaars D) gaan tegelijkertijd op al onze velden 2x per week één uur (Corona-proof) hockeyen.

Teamindeling 2020-2021: hoe gaan we dat doen?
In de week van 25 mei gaan alle jongens en meiden, dus zowel selectie- als breedteteams, trainen in de categorie waar ze volgend jaar in uitkomen. Tijdens deze gezamenlijke trainingen zullen oefeningen worden uitgezet en worden de spelers beoordeeld door de technische staf en waar mogelijk ook door spelers van Heren 1 & 2 en Dames 1 & 2 van van Xenios. Na de week van 25 mei zal per categorie (ABCD) een selectiegroep en een breedte groep worden samengesteld. 

Beoordeling en indeling
Door de gezamenlijke trainingen kunnen spelers ten opzichte van elkaar beoordeeld worden. Bepalend voor het speelniveau zijn de beoordeling uit de ronde van vorig jaar december en deze nieuwe beoordelingen in de week van 25 tot en met 30 mei.

Iedere speler moet volgend seizoen op zijn of haar eigen niveau kunnen hockeyen. De betrokken trainers, technisch directeur en selectiecommissie stellen zo zorgvuldig mogelijk de selectiegroepen vast: zowel de 1e en 2e-lijns selectieteams als de breedteteams voor komend seizoen.

Verder nog van belang

- Pilot MA-breedte: voor komend seizoen kunnen spelers hun (spelers)voorkeuren opgeven
- Huidige 2e jaars A spelers gaan volgend jaar bij senioren hockeyen en krijgen vanaf 25 mei trainingen aangeboden bij de senioren
- Voor keepers komt in de week van 25 mei een aparte beoordelingstraining. Verder trainen zij met de overige beoordelingstrainingen mee
- Waar en wanneer je vanaf 25 mei training hebt wordt via de website gecommuniceerd. Het komt niet in de Xenios-app of LISA te staan.

Door de gevolgen van corona gaat het dit seizoen anders dan we gewend zijn. Mocht blijken dat een speler niet in het juiste team ingedeeld is, dan kan de selectiecommissie, na overleg met betrokkenen, besluiten de teamindeling aan te passen.

Meer informatie

Op de website vind je meer relevante informatie. Klik hier voor o.a:

- Trainingsperiode

- Toelichting proces (per leeftijdsgroep)

- Selectieteams per leeftijdsgroep

- Tijdlijn heden tot start competitie

- Contactgegevens selectiecommissie

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws