B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Isis Roes
Matilde van der Heijde
Algemeen Sep
28

Memorial Kika Silva - Real Grupo de Cultura Covadonga Gijón

Nieuws afbeelding

Voor het vijfde opeenvolgende jaar is een groep veteranen, grotendeels afkomstig uit Veteranen A, afgelopen weekend op toernooi geweest bij Real Grupo de Cultura Covadonga in Gijón, Spanje. Het internationale veteranentoernooi is inmiddels omgedoopt in de Memorial Kiko Silva. Silva, voormalig trainer en speler van de club, overleed in mei 2017 op 46-jarige leefijd aan de gevolgen van een slopende ziekte. Onze veteranen maakten hem nog mee op de edities van 2015 en 2016:

Na die eerste deelname van Xenios in 2015 besloot de toenmalige voorzitter van RGCC, zoals de club wordt afgekort, Enrique Tamargo om naar Amsterdam af te reizen en een overeenkomst te sluiten met Xenios zodat ook jeugdteams bij elkaar op bezoek zouden kunnen gaan. Aan de Ringvaartdijk tekende hij die overeenkomst tot uitwisseling met toenmalig voorzitter Titia Frijlink en voormalig penningmeester Peter Klockenbrink.

 

Sinds die eerste deelname van Xenios in 2015 heeft de Memorial Kiko Silva aan prestige gewonnen en daarmee werd ook het deelnemersveld sterker. De winnaars van de afgelopen jaren, SPV Complutense uit Madrid en RC Jolaseta uit Getxo, zijn gerenommeerde hoofdklassers in Spanje en kunnen dus zeer sterke veteranenteams opstellen. Dat geldt ook voor de winnaar van dit jaar, Tenis de Santander.

Maar Xenios laat zich niet uit het veld slaan en is in al die jaren, ondanks de sterke tegenstand, nog nooit als laatste geëindigd op dit toernooi. Dit jaar werd er twee keer gelijkgespeeld en een keer gewonnen. Hoe leuk dat ook is, het is eigenlijk allemaal bijzaak op een toernooi dat vooral draait om kameraadschap, (internationale) vriendschappen en drie dagen met elkaar samen eten en drinken. En om de herinnering aan Kiko Silva levend te houden.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws