B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Bradley King
Ilse van den Berk
Rik de Bruijn
Sophie Pijnenburg
Arbitrage Sep
18

Scheidsrechtersexamen: uitslagen & begeleiding

Afgelopen zaterdag was het zover: de eerste workshop en het eerste examen voor clubscheidsrechters van dit seizoen. Van de 63 inschrijvingen waren er 49 aanwezig. En maar liefst 48 daarvan zijn geslaagd! Ook twee jongens uit de D1 hebben hun kaart gehaald: Timme Cast en Jelle Scholtes. Zij zijn met 11 jaar nu onze jongste scheidsrechters.

De oudergroep van de MD7 was ruim vertegenwoordigd. Ze hadden er ook veel zin in!


Begrijpelijk want fluiten hoort erbij. Natuurlijk is het leuk om dit met elkaar op te pakken en te doen: Xenios dat zijn jij en ik samen!

Examen gemist?
Schrijf je met je medeouders of teamgenoten in op een van de volgende data:
- 12 oktober 2019, klik hier
- 2 november 2019, klik hier
- 30 november 2019,  klik hier 

Na inschrijving krijg je inloggegevens toegestuurd voor de online leeromgeving (Drilsteraccount). Dan kun je alvast aan de slag met de materie!

Begeleiding:
Nieuw dit jaar is dat we vanuit de arbitragecommissie begeleiding & feedback aanbieden op verzoek. Dat is natuurlijk een fijne manier om te beginnen met fluiten na het behalen van je kaart. Maar ook voor ervaren scheidsrechters kan dit leerzaam zijn.

De teamouders van JD2 hebben begeleiding aangevraagd voor zowel de ervaren als de nieuwe scheidsrechters. Dit is wat zij vonden van de eerste begeleidingsessie:

"Wij zijn erg enthousiast over deze ondersteuning. Het advies om gebruik te maken van oortjes is een absolute meerwaarde voor de onderlinge afstemming. Ook de voorbespreking en de tussentijdse aandachtpunten vonden we erg prettig. Het helpt om je voorbereiding handen en voeten te geven. En je kunt daarna werken aan je verbeterpuntjes. De wijze van feedback geven door de begeleider was opbouwend en positief kritisch”.

Begeleiding aanvragen:
Heb je behoefte aan individueel advies bij het fluiten of wil je een keer feedback krijgen?

Dat kan, stuur een mailtje naar [email protected] dan gaan wij ons inspannen om jou een keer te begeleiden tijdens een wedstrijd die je zelf fluit.

Zet bij onderwerp:‘Aanvraag voor begeleiding’.

En geef in het tekstveld de volgende info aan:
· naam scheidsrechter(s)
· 06-nummer
· datum/tijd/locatie wedstrijd
· en het team.

Wij proberen dan een begeleider te organiseren uit de CS+ en ervaren scheidsrechterspool. De begeleider zal vooraf contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Wat doet een begeleider? Er zijn drie opties:
(a) voorbespreken - tijdens de rust - en na afloop evalueren.
(b) zelfde als a en tevens via oortje (mobiele telefoon) actief advies geven tijdens een wedstrijd. Je moet zelf een mobiele telefoon en oortjes meebrengen. Graag vooraf de Refcom4all-app instaleren. Zie ook hier.
(c) een begeleider fluit met jou samen een wedstrijd (dit in overleg met je team i.v.m. reeds ingedeelde scheidsrechters).

De te ondersteunen scheidsrechter dient 30 minuten voor de wedstrijd aanwezig te zijn.

Achteraf krijg je een debriefing waarin observatiepunten worden gedeeld en vragen kunnen worden gesteld.Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws