B1.png clinic.png Daems 10.jpg Heren 1.png nieuw complex.png veld.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

15 sep Heren 1
12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Tom van der Schaaf
Fenna Raaijen
Eefje Bouland
Jip van der Kleij
Emma Thunnissen
Algemeen Apr
7

Velden

Nieuws afbeelding

Nadat de afgelopen maanden grond is afgevoerd, een water- en elektra-infrastructuur is aangelegd, zijn nu eindelijk de velden zichtbaar. De ondergronden zijn gelegd en het hekwerk en de dug-outs staan er grotendeels. Dankzij de zachte winter is hierbij amper vertraging opgelopen.

Er is een ondergrondse wateropslag van bijna 200 m3. Deze wordt gevuld door het drainagesysteem van de velden waardoor er geen water uit de omringende sloten gepompt hoeft te worden. Dit is beter voor de waterhuishouding van het terrein. Regenwater bevat bovendien minder algen – wat het veld ten goede komt.

Inmiddels is gestart met de aanleg van de ET-layer (voor de liefhebbers: de E staat voor elasticen door de toevoeging van split – gebroken steen - heet het ET). Het leggen van deze laag duurt 4-5 dagen per veld. Als het weer tenminste niet te koud of te nat is.

Daarna wordt de mat aangelegd. Deze is van zeer hoge kwaliteit en heeft bijna 2x zoveel vezels als de mat van ons huidige hoofdveld. Los van geweldige speeleigenschappen hoeft deze mat ook minder vaak te worden gesproeid.

Door het natte weer is het leggen van de ET-layer een paar keer stil komen te liggen. Als het weer meezit, kunnen de velden eind mei worden opgeleverd. De aanleg van het vijfde veld start mogelijk na afloop van het voetbalseizoen (eind mei). Eind juli zal ook dit veld dan gebruiksklaar zijn. Bij het begin van volgend seizoen hebben we dus 5 nieuwe watervelden, van hoge kwaliteit.

Meer hightech: er komt een speciale verlichtingsapp om op afstand de lampen te bedienen. Die kunnen daarmee ook op een spaarstand.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws