Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Vera van Korven
Onno van den Doel
Carlijn Brouwer
Melanie Karman
Jeugd Nov
18

Xenios JC1 plaatst zich voor Super C

Nieuws afbeelding
Afgelopen zaterdag 17 november, speelde ons JC1 de belangrijke competitiewedstrijd tegen HBS JC1. In deze wedstrijd in de topklasse-voorcompetitie kon namelijk een plek in de nieuw opgerichte Super C-competitie afgedwongen worden.
Waar het team vooraf als doel had in deze sterke voorcompetitie 'geen laatste' te worden en zich hopelijk via een 4e of 5e plek voor IDC te plaatsen, herpakten de jongens zich na een zwakke verloren eerste wedstrijd zodanig dat er niet meer verloren werd. Hierdoor was een plek bij de eerste drie, die recht geeft op Super C, na de 3-1 thuisoverwinning op HBS een feit.

Coaches Tim van Oosterom en Marloes van Meeteren zijn als vanzelfsprekend erg trots op de jongens van C1 en benadrukken dat de teamband, de vechtersmentaliteit en de grote wil om beter te worden van de jongens absoluut van doorslaggevend belang zijn geweest bij het halen van dit mooie resultaat.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van Xenios dat een jeugdteam zich plaatst voor het hoogste niveau in de leeftijdscategorie. De Super C-competitie is vergelijkbaar met een breder opgezette landelijke competitie zoals de A- en B-jeugd deze kent, waarin de beste teams uit alle districten het tegen elkaar opnemen. Een flinke prestatie van de jongens dus!

De C-jeugd presteert op Xenios dit jaar sowieso erg goed: ook ons MC1, onder leiding van Tim van Oort en Frank Kolhoff, is nog volop in de race voor een plek in de IDC-competitie. Met nog 2 wedstrijden te gaan bezetten zij de eerste plaats in hun subtop voorcompetitie, die recht geeft op een plek in deze competitie. Ook dit zou een unieke prestatie zijn. Meiden, succes deze laatste twee wedstrijden, jullie kunnen het!

We wensen de jongens en meiden van C1 veel succes in hun laatste twee wedstrijden!

Reacties

Walter Hoogendam

21-11-2018 @ 20:33:22 |Top gedaan mannen!

 

Reageer op het nieuws