Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Inge Leijtens
Bas Braaksma
Daan Eijmans
Guusje 't Hart
Bestuur Okt
9

Aanvoerders Xenios Dames 1 en Heren 1 met regenboogband

Nieuws afbeelding

 


Om aandacht te vragen voor inclusiviteit en acceptatie in de hockeysport, vraagt de KNHB alle aanvoerders van de standaardteams in het weekend van 13 en 14 oktober de aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog te dragen. Hiermee ondersteunt de KNHB de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die donderdag 11 oktober plaatsvindt.Een dag waarop de LHBT-gemeenschap wordt gestimuleerd om openlijk over seksuele geaardheid te praten.

Vorig jaar hebben de aanvoerders van alle hoofdklasseverenigingen deze regenboogaanvoerdersband gedragen. Dit was zo’n succes dat de KNHB dit jaar de oproep doen om de aanvoerders van de Dames 1 en Heren 1 teams van alle verenigingen in de regenboogkleuren te spelen. Xenios doet hier aan mee! Zo steunen we gezamenlijk alle hockeyers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen de sport die worstelen met hun identiteit. Bovendien maken we zo duidelijk dat diversiteit bespreekbaar moet zijn.

De regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Hockey wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht. Kortom, hockey voor iedereen.

Reacties

Olaf Schoonhoven

9-10-2018 @ 21:26:35 |mooi initatief

 

Reageer op het nieuws