Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Daan Eijmans
Bas Braaksma
Guusje 't Hart
Inge Leijtens
Algemeen Sep
23

Nieuwe examendata voor spelregelcursus voor junioren en ouders van jeugdleden.

Nieuws afbeelding

Verbeter je spelregelkennis en als je het leuk lijkt, ga meefluiten!

Een goede spelregelkennis is belangrijk om lekker te kunnen hockeyen en vergroot je spel- en kijkplezier. Daarom wordt van  A- en B-junioren verwacht dat ze de spelregelcursus volgen (ook wel de scheidsrechterskaart genaamd). Ben je jonger en ook ge├»nteresseerd: je mag ook gewoon meedoen!

De eerste examendatum van 13 oktober is voor de groep A en B-junioren met een record aantal aanmeldingen (74!) volgeboekt.

Voor de A- en B- junioren die zich nog niethadden aangemeld is er een volgende examendatum: zaterdagavond 10 november.

Van ouders met kinderen vanaf de D-leeftijd wordt verwacht dat er in ieder geval 1 ouder de spelregelcursus volgt. Voor deze groep ouders is op zaterdag 27 oktober een examenavond gereserveerd.

Voorafgaand aan het examen kun je 1 maand online de oefenstof doornemen en oefenvragen beantwoorden (met feedback). Er wordt veel met foto's en video's verduidelijkt. Een erg leuke cursus.

Het examen wordt in het clubhuis van Xenios afgenomen. Deze avond start om 19.00 uur. Allereerst worden alle regels nog even vlot doorgenomen (je hebt immers de online cursus al gevolgd) en eventuele vragen of onduidelijkheden worden besproken.

Om 20.30 uur start het examen (multiple choice). Om 21.00 uur  is het examen klaar en worden de uitslagen berekend. Je hoort dezelfde avond nog of je geslaagd bent.

Wat moet je doen?

Stuur VOOR 1 oktober een mail aan: [email protected]

Met onderwerp: spelregelcursus, jouw naam, team, voor ouders team van het kind en de gewenste examendatum. Controleer of jouw e-mailadres goed is vermeld binnen Mijn Xenios.

Je wordt dan door de scheidsrechtercommissie aangemeld bij de hockeybond voor deze online cursus. Je ontvangt vervolgens een link naar de cursus (jouw bekende e-mailadres binnen Mijn Xenios en kun je de stof gaan bestuderen.

NB Het volgende van de spelregelcursus is niet vrijblijvend. De hockeybond en Xenios vinden spelregelkennis essentieel (het verhoogt het spelplezier en inzicht). Of je vervolgens mee gaat fluiten is een eigen keuze maar let wel: zonder voldoende scheidsrechters geen wedstrijd.

De scheidsrechtercommissie  

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws