Homepage clinic Dames 1.jpg Jongens A1.jpg Publiek op Xenios 2.jpg Waterveld.jpg Xenios Heren 1 Hatten.png xenios Sportpark Sloten Oost II.png xenios Sportpark Sloten Oost.png

Activiteiten deze maand

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

12 mei Heren 1
12 mei Dames 1
5 mei Heren 1
14 apr Dames 1
31 mrt Dames 1

Sponsoren


Vandaag jarig

Vera van Korven
Melanie Karman
Carlijn Brouwer
Onno van den Doel
Algemeen Jul
20

Uw medewerking gevraagd ter bevordering van de veiligheid binnen de hockeysport (ACTA/UvA/VU-onderzoek)

Nieuws afbeelding


De afdeling Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) en de tandheelkunde faculteit Amsterdam (ACTA-UvA/VU) zijn op dit moment een groot onderzoek aan het opzetten naar de effectiviteit van de bitjes op mond- en tandletsels in de hockeysport: Study of Hockey and Orodental Trauma (SHOT). Opvallend is dat het aantal letsels in het hoofdhalsgebied bij hockey relatief hoog ligt (27%) vergeleken met andere sporten. 

Echter is het onduidelijk hoeveel tandletsels dit betreft. Tandletsel is een serieus en vaak onherstelbaar letsel, waardoor de impact op de hockeyspeler groot is. Daarnaast zijn de medische kosten voor reparatie vaak hoog. Daarom zij wij verschillende bitjes op wetenschappelijke wijze aan het testen, zodat er door professionals in de toekomst beter advies kan worden gegeven aan onze hockeyspelers. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe vaak tandletsel nog voorkomt in de hockeysport en wat het, inmiddels verplicht gestelde, mondbitje hieraan bijdraagt.

 

Om antwoord te krijgen op deze vragen zouden wij u willen vragen een digitale vragenlijst van maximaal 2 minuten te willen willen afnemen onder de hockeyspelers van uw club. Doet u mee?

Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek.

Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld en bevordert hiermee de veiligheid bij onze geliefde sport.

Reacties

Laurens van Arkel

20-7-2018 @ 10:45:40 |Goed onderzoek. De link werkt alleen bij inloggen via PC. Via mobiel werkt de link niet.

 

Reageer op het nieuws