Dames 1.jpg Heren 1.jpg Jongens A1.jpg Opening waterveld - Ballen.jpg Opening waterveld - Heren 1 met kids.jpg Publiek Xenios.jpg Waterveld.jpg Zaalhockey Heren 1.jpg

Hoofdsponsor

Clubcard

Lid worden?

Verslagen

26 mei Jongens A1
13 mei Heren 1
8 apr Heren 1
7 apr Jongens A1
24 mrt Jongens A1

Sponsoren


Vandaag jarig

David Veltman
Tim Mieremet
Lotte Hermsen
Juliette Kuiper
Lieke Roes
Senioren Mei
8

Verslag Heren 1 - Bennebroek

Nieuws afbeelding

Na vorige week drie zeer belangrijke punten opgehaald te hebben in Naarden, stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Bennebroek op het programma. Zoals vorige week op deze plek al aangekondigd zijn dat meestal spannende wedstrijden en dat was vandaag niet anders; met veel publiek, mooi weer en twee ploegen die knokten voor wat ze waard waren blijf het spannend tot het eind.

We begonnen de wedstrijd redelijk goed, met veel druk op de Bennebroekse opbouw. Hoewel het Bennebroek over het algemeen aardig lukte onder de druk uit te hockeyen, hadden ze daar soms iets meer moeite mee waardoor wij wat gevaar konden stichten. Tot echt grote kansen leidde dit echter echt niet en na een kwartier spelen kwam ook Bennebroek iets beter in de wedstrijd. De eerste echte grote kans was voor de spits van Bennebroek die vanuit de kluts de bal voor het inschieten had vanaf de strafbalstip, maar Van den Berg pareerde de inzet. Aan de andere kant lukte het ons wel de score te openen, een combinatie via Braaksma en Van Grootel werd door laatst genoemde tussen de palen gewerkt, 1-0.

Na rust was vooral de beginfase hectisch; vanuit de afslag veroverden we bal, lieten deze (voor het eerst en laatst in de hele wedstrijd) op goed tempo door de ploeg gaan wat er in resulteerde dat we over links de cirkel in konden komen, waarna de keeper van Bennebroek over de bal heen trapte en Van Grootel zijn tweede van de middag niet kon missen, 2-0. Meteen vanuit de volgende afslag was het Bennebroek die bijna hetzelfde deed, over links kwamen ze de cirkel binnen waar een strafcorner werd versierd die door oud Xenioot Beekman werd binnen gesleept, 2-1. Nog geen vijf minuten later was ook de volgende strafcorner voor Bennebroek een feit en bracht Beekman met een push in de kruising de 2-2 op het scorebord. Met nog bijna een half uur te spelen was de rest van de wedstrijd eentonig. Wij vielen aan, maar zonder echt grote kansen te creƫren en met een corner die voor geen meter liep wilde het maar niet lukken de Bennebroekse defensie te slechten. Heel even dacht Hendriks nog matchwinner te worden, maar zijn volley werd knap gekeerd waardoor we de punten moesten delen.

Al met al, was het een chaotische wedstrijd en mogen we onszelf kwalijk nemen dat we niet met meer rust en overzicht op hoog tempo de bal door de ploeg konden laten gaan. Gelukkig krijgen we aanstaande zondag de kans een betere pot op de mat te leggen in de volgende ringvaartderby als Alliance op bezoek komt. Dit is alweer onze laatste thuiswedstrijd van de competitie en we gaan er alles aan doen die te winnen! Daarbij kunnen we alle support goed gebruiken dus we zien u allemaal graag weer langs de lijn!

Heren 1

Foto: Hockeyfoto.nu (Bart Scheulderman)

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws