dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Senioren Mei
1

Verslag Naarden - Heren 1

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Naarden op het programma. Na de uitwedstrijden tegen IJsseloever en Myra de derde uitwedstrijd tegen een top 3 ploeg in korte tijd. Naarden is bezig geweest aan een imposante opmars door de ranglijst, na de thuiswedstrijd (die we met 3-2 wonnen) stonden ze 11e, maar bij winst op ons konden ze dromen van een play-off plek. Iets wat wij natuurlijk koste wat het kost wilden voorkomen en wat door Bianchi mooi werd verwoord in de voorbespreking: ‘Zet Naarden terug op aarde’. Met heerlijk weer en veel publiek (Bedankt!) werd het een ware kraker.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Naarden, vanuit hun solide half court opstelling lukte het ze (te) veel ballen van ons af te pakken en via de counter gevaarlijk te worden. Dit leverde Naarden een backhandschot op de lat op en een paar corners waarvan Van Steijn er 1 knap keerde als lijnstop en de overige er door Oosterwaal vakkundig werden uitgelopen. Nadat ook wij iets beter in de wedstrijd kwamen kregen we een grote kans via Krans die een solo van Keppel net naast prikte. Corners werden gehaald, maar ook Naarden liet zien over een uitstekende corneruitloper te beschikken. Halverwege de eerste helft was het aanvoerder Kuijt die zijn team op sleeptouw nam. Een ietwat onbesuisde pass van Keppel werd door Kuijt half aangenomen waarna De Graaff de bal op kon pikken en mee kon geven aan Kuijt die links de cirkel in liep, een verwoestende uithaal met de backhand verdween in het dak van de goal en zo kwam de 0-1 op het scorebord. Aangezien er verder weinig gebeurde was dit tevens de ruststand.

Na rust kregen we iets meer grip op de wedstrijd en waren wij over het algemeen iets gevaarlijker dan Naarden. Kansen op de tweede treffer waren er legio, maar onder andere Braaksma, Scheen, Veen, Van Renswoude en Oosterwaal zagen hun inzet gekeerd worden door de Naardense defensie of keeper. Aan de andere kant kwam Naarden er zo nu en dan via de counter gevaarlijk uit, maar de aansluitingstreffer konden ze niet maken. Vijf minuten voor tijd werd een strafcorner door Krans op de voeten van de lijnstop geduwd, wat ons een strafbal opleverde. Kuijt pushte de bal onberispelijk binnen, 0-2 en de wedstrijd leek beslist. Leek, want een Naarden gooide er nog een slotoffensief uit en nadat een van richting veranderde bal door de spits van Naarden werd binnen gegleden, stond het opeens 1-2 met nog twee minuten op de klok. Naarden wisselde de keeper in een alles of niets poging, maar wij wisten ze twee minuten buiten onze cirkel te houden en zo de overwinning veilig te stellen.

Met deze overwinning behouden we de tweede plek en we gaan er alles aan doen die plek ook deze week vast te houden. Dan komt Bennebroek op bezoek en dat betekent meestal een spectaculaire en spannende wedstrijd. We kunnen alle support goed gebruiken dus we zien u allemaal graag weer langs de lijn!