dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

11

Verslag Myra - Heren 1

Nieuws afbeelding

Uit tegen koploper Myra waren alle ingrediƫnten aanwezig om er een mooie pot hockey van te maken. Het was schitterend weer, Bart Scheulderman was wederom aanwezig om alles vast te leggen (http://www.hockeyfoto.nu/clubs/xenios/fotos/h1-20170409/), er was veel Xenios publiek (Bedankt!) en de Xenios Ultras zorgden met spandoeken en vlaggen voor een geweldige sfeer!

We begonnen sterk en Myra wist even niet waar ze het zoeken moesten. Onze druk stond goed en vanuit het middenveld en achterin konden we makkelijk onze spitsen bereiken en door combineren tot in de cirkel van Myra. Dit leverde ook al snel een doelpunt op; een pass van Braaksma binnen de cirkel richting Krans, werd door iedereen gemist waardoor de bal zomaar in het doel rolde, 0-1. Niet veel later was ook de 0-2 een feit, Scheen stond op de rechterachterlijn met zijn rug naar de goal, draaide naar zijn backhand en scoorde. Hierna volgende nog meerdere kleinere kansen die niets opleverden. Aan de andere kwam Myra er inmiddels zo nu en dan ook gevaarlijk uit, onder andere via een strafcorner en een paar gevaarlijk counters, maar de stand bleef 0-2.

Na rust pikten we het spel van voor rust meteen weer op; aanvallen, kansen creƫren en corners halen. Maar ondanks drie corners en twee grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen lukte het maar niet om de derde treffer te maken. Even leek de wedstrijd een beetje dood te bloeden, maar vanuit een strafcorner kwam Myra 15 minuten voor tijd terug in de wedstrijd, 1-2. Het publiek werd opeens wakker en ook bij Myra kwam het geloof in een goede afloop terug. Dit geloof bleek terecht, want in tien minuten kantelde de wedstrijd volledig, via een actie over links kwam de 2-2 op het scorebord en een tip-in bij de tweede paal leverde Myra de overwinning op, 3-2.

Al met al een behoorlijke domper voor ons. Aan de ene kant hebben we laten zien dat we 55 minuten meekunnen, of zelfs ons spel op kunnen leggen, aan een topploeg in de eerste klasse. Aan de andere kant is het natuurlijk erg zonde dat we de wedstrijd zo uit ons handen laten glippen. Volgende week is er vanwege Pasen geen wedstrijd, maar we gaan natuurlijk wel trainen, zodat we over twee weken thuis tegen Rood-Wit, niet 55 maar 70 minuten lang kunnen domineren. Hierbij kunnen we alle support goed gebruiken, dus we zien u allemaal graag allemaal weer langs de lijn!