dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Senioren Apr
3

Verslag Heren 1 - VVV

Nieuws afbeelding

Na het gelijke spel van vorige week en de uitnederlaag tegen VVV in de eerste seizoenshelft waren we erop gebrand thuis tegen VVV een mooi resultaat te halen. Nadat de dames het goede voorbeeld hadden gegeven dachten wij te kunnen starten, maar de voorbereiding liep even anders dan normaal. Door kapotte sproeiers werd uitgeweken naar veld 1 en na een indrukwekkende minuut stilte voor Paul Kuiper kon de wedstrijd beginnen. Met veel publiek (Bedankt!) en mooi weer werd het een spannende wedstrijd die door Bart Scheulderman in een serie schitterende foto’s is vastgelegd, http://www.hockeyfoto.nu/clubs/xenios/fotos/h1-20170402/.

We begonnen sterk en de ene na de andere aanval werd opgezet richting het doel van VVV. Dit leverde een aantal strafcorners en kansen op die helaas niet tot doelpunten leidde. Als je zelf slordig met de kansen omspringt dan weet je wat er gebeurt, en zo kwam VVV enigszins tegen de verhouding in op voorsprong via een backhand in de lange hoek, 0-1. Vanuit een strafcorner werd de voorsprong even later zelfs verdubbeld, 0-2. Vanuit de afslag was even onduidelijk of de bal nu genomen was of niet, waar aanvoerder Kuijt handig op inspeelde door te blijven hockeyen en een strafcorner te versieren. Krans pushte hard binnen, 1-2. Op slag van rust trokken we stand gelijk met een corner die door Krans dwars door de keeper werd heen gepusht, 2-2.

Na rust was het wedstrijdbeeld dat wij aanvielen en dat VVV er zo nu en dan via de counter uit kon komen. We dachten op voorsprong te komen via Braaksma, die na een knappe actie van Scheen voor de keeper kwam, maar zijn inzet belande op de paal. Via een strafcorner was het even later wel raak, Krans pushte zijn derde van middag binnen, 3-2. Uit een van de counters van VVV werd een strafcorner gehaald die hard op de zijplank werd binnengesleept, 3-3. Dit lieten wij niet gebeuren en vanuit het moment dat we de bal uitnamen kwamen we weer op voorsprong, Van Renswoude vond met een lange bal Krans op de achterlijn, die ging de cirkel binnen en gaf Oosterwaal een niet te missen kans, 4-3. Met nog een corner voor VVV en een counter in de laatste minuut werd het nog even spannend, maar gescoord werd er niet meer, waardoor de punten in Amsterdam bleven.

Al met al een mooie uitslag voor ons waardoor we ook doorklimmen naar de tweede plek op de ranglijst. Volgende week mogen we op bezoek bij koploper Myra gaan proberen om de marge van 4 punten terug te brengen tot 1. We gaan er alles aan doen tegen Myra een goede wedstrijd op de mat te leggen en daarbij kunnen we alle support goed gebruiken. We zien u dus graag allemaal weer langs de lijn!