dames 1 goal.JPEG e heren 1 na.JPEG header dames 1 v3.JPEG header jeugd v2.JPEG header publiek.JPEG header sticks hal.JPEG header veteranen.JPEG Nieuwe rendering clubhuis Xenios klein.jpg

Senioren Maa
27

Verslag IJsseloever - Heren 1

Nieuws afbeelding

Na de goede competitie hervatting stond afgelopen de moeilijke uitwedstrijd tegen IJsseloever op het programma. In een zonovergoten IJsselstein en met veel publiek langs de lijn werd het een spannende wedstrijd.

De start van de wedstrijd (en eigenlijk de hele eerste helft) had IJsseloever de overhand. Waar wij een beetje mat waren in onze duels, zat IJsseloever er bovenop en waar het ons maar mondjesmaat lukte druk op de defensie van IJsseloever te zette, leidde hun druk te vaak tot balverlies op onze eigen helft. Het was dan ook niet helemaal verrassend dat IJsseloever via een tip-in de score opende, 1-0. Hierna kwamen wij ook iets meer in de wedstrijd en wisten we in ieder geval een paar strafcorners te versieren, dit leidde op slag van rust tot een schot van Braaksma die via de legguard van de doelman in het doel vloog, maar de arbitrage beoordeelde het schot (waarschijnlijk terecht) als te hoog.

Na rust wisten we dat er een tandje bij moest op het gebied van inzet, beleving en wil om te winnen. Maar het werd ons niet makkelijk gemaakt. Na 2 minuten krijgen we een corner en een kaart tegen en vanuit die corner breidt IJsseloever hun voorsprong uit, 2-0. Met 10 man gingen we zowaar iets beter spelen en lukte het ook om gevaar te stichten in de IJsseloeverse cirkel. De ene na de andere strafcorner werd gehaald, maar als we al tot een push kwamen zat de eerste uitloper er steeds goed tussen. Vanuit een combinatie over rechts lukte het uiteindelijk wel, Van Grootel kwam de cirkel binnen over de rechter achterlijn en legde de bal terug op Oosterwaal, 2-1. Hierna kreeg IJsseloever nog corners en twee levensgrote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het mocht niet baten. Vijf minuten voor tijd lukte het ons eindelijk wel een strafcorner goed uit te voeren en bracht Krans de verlossende 2-2 op het scorebord. Beide ploegen gingen nog voor de overwinning en dat leverde IJsseloever een uitspeelcorner op, die er gelukkig voor ons niet in ging waardoor de punten werden gedeeld.

Al met al overheerst een dubbel gevoel, van achterstand terug komen is natuurlijk goed, maar de eerste helft hebben we te weinig gebracht. Kortom, genoeg om aan te werken om volgende week weer scherper voor de dag te komen. Dan komt VVV op bezoek en daar hebben we iets recht te zetten, want de uitwedstrijd ging met 2-1 verloren. Een lastige pot dus waarbij we alle support weer goed kunnen gebruiken, we zien u allemaal graag weer langs de lijn!